La fel ca si anul trecut, in ultima zi a turneului final al Ligii Campionilor de la Barcelona a avut loc o intalnire a membrilor federatiilor europene la care au participat si conducatorii cluburilor angrenate in Liga Campionilor. Cu aceasta ocazie s-adiscutat despre viitorul celei mai importante competitii intercluburi, care din sezonul 2016-2017 va avea un nou format cu patru noi cluburi invitate direct in grupele principale.

Sezonul viitor va incepe in luna Septembrie iar din cauza Campionatelor Europene care vor avea loc in luna ianuarie la Belgrad si a turneului de calificare pentru Jocurile Olimpice, va fi si o pauza de trei saptamani. Tragerea la sorti pentru noul sezon va avea loc in luna august la Dubrovnik.

In ceea ce priveste sezonul 2016/2017 al Ligii Campionilor s-a propus acordarea de patru noi invitatii pentru grupele principale care se vor adauga celorlalte 8 tari (Serbia, Croatia, Ungaria, Turcia, Germania, Italia, Spania, Grecia). Wild-card vor primi cluburi din Olanda, Franta, Rusia si Romania (CSM Digi Oradea). La fel ca si in sezoanele precedente, patru locuri vor fi acordate echipelor care vor veni din calificari. In grupele principale vor participa asadar 16 echipe impartite in doua grupe de cate 8.

De asemenea, cluburile au fost informate ca din sezonul urmator doar echipele invinse in barajul pentru grupele principale vor juca mai departe in a doua cupa european-Euro Cup.

Va reamintim ca  va gazdui urmatoarele doua turnee finale ale Ligii Campionilor.

Editia de anul viitor se va desfasura pe Insula , care a gazduit anul trecut Campionatele Europene de polo. Turneul Final Six din  2017 ar trebui sa se dispute in noul complex de natatie „Dagálynál”, fiind practic evenimentul de inaugurare al bazei sportive care va gazdui si Campionatele din 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.