Tricolorii incep astazi parcursul de la „europene” in compania celui mai dificil adversar din grupa, Spania, campioana mondiala en-titre si vicecampioana europeana. Este primul Campionat European fara Cosmin Radu in apa, dar cu el in tribune in calitate de vicepresedinte al FR Polo.

Media de varsta a echipei care participa la turneul final din Croatia este de 23,86 de ani. Cel mai experimentat este portarul Marius Tic, aflat la al 4-lea turneul final. El va implini 26 de ani in timpul Europeanului, pe 9 septembrie. Andrei Prioteasa (26 de ani), Tudor Fulea (25 de ani), Victor Antipa (23 de ani) si Vlad Georgescu (23 de ani) sunt la al treilea European. Vancsik Levente (28 de ani) este la al doilea European.

Debuteaza la „europene” portarul Adrian Mihaluță (21 de ani), Andrei Neamțu (18 ani), Francesco Iudean (21 de ani), Silvian Colodrovschi (22 de ani), Bogdan Remeș (26 de ani), Ionut Vrânceanu (30 de ani), Alexandru Vatrai, Vlad Dragomirescu si Răducu Dincă (19 ani).

In lipsa unor meciuri de verificare cu echipe puternice cu care sa isi masoare puterile in perioada de pregatire, speranţele unei evolutii bune a tricolorilor la acest turneu final se leaga tocmai pe faptul Romania are un lot tanar care isi doreste sa arate de ce este in stare. De altfel, tricolorii şi-au stabilit propriul obiectiv la aceste Europene. Işi doresc să califice România la Campionatele Mondiale.

„Este un schimb de generatii. Acum noi, cei mai mici, suntem cei cu experienta dupa ce jucatorii din generatia veche s-au retras. Ne-am pregatiti doua luni de zile pentru aceste europene si speram sa facem o figura frumoasa. Eu consider ca ne-am pregatit destul de bine si speram sa ne calificam mai departe, la Mondial” a declarat Vlad Georgescu.

„Gandul nostru este sa ne calificam la Mondiale. Sa intram intre primele opt echipe de la acest European. Cred ca am avut o pregatire buna si atmosfera in echipa este buna. Cred ca putem face asta. Am emotii. este primul meu European cu baietii mari dar ei imi dau incredere, antrenorul imi da incredere. Vreau sa joc cat mai bine si sa imi ajut echipa cat pot. Putem face un meci bun si cu Spania chiar daca sunt campionii mondiali. jocul cu ei o sa ne motiveze pentru urmatiarele meciuri din grupa”, a spus si Andrei Neamtu.

Lotul Romaniei de la ultimele 4 editii ale Campionatului European:

Belgrad 2016 – locul 10

Dragos Stoenescu şi Marius Tic (portari), Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Mihnea Chioveanu, Mihnea Gheorghe, Alex Popoviciu, Roland Szabo, Andrei Buşilă, Dimitri Goanţă, Alexandru Ghiban, Daniel Teohari şi Nicolae Oanță. Selectioner: Dejan Stanojevic

Barcelona 2018 – locul 11

Marius Tic și Șerban Abrudan – portari; Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Tudor Fulea, Vlad Georgescu, Andrei Prioteasa, Mihnea Chioveanu, Nicolae Oanță, Alexandru Ghiban, Robert Gergelyfi și Victor Antipa. Selecționar: Dejan Stanojevic.

Budapesta 2020- locul 11

Marius Ţic, Şerban Abrudan – portari, Tiberiu Negrean, Cosmin Radu, Alexandru Ghiban, Andrei Prioteasa, Robert Gergelyfi, Nicolae Oanţă, Tudor Fulea, Victor Antipa, Levente Vancsik, Vlad Georgescu şi Mihnea Gheorghe. Antrenor: Athanasios Kechagias

Split 2022

Țic Marius, Mihaluță Adrian – portari, Neamțu Andrei, Iudean Francesco, Fulea Tudor, Colodrovschi Silvian, Prioteasa Andrei, Dragomirescu Vlad, Remeș Bogdan, Antipa Victor, Georgescu Vlad, Vrânceanu Ionuț, Vătrai Albert, Vancsik Levente, Dincă  Răducu. Antrenor: Bogdan Rath

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.