Acasă ECHIPA NATIONALA CE Split 2022: România a debutat cu înfrângere in turneul feminin

CE Split 2022: România a debutat cu înfrângere in turneul feminin

Tricolorele au fost învinse, la Split, de reprezentativa Germaniei, cu 15-10, în primul meci din grupa A a Campionatului European. Foto credit LEN/Total-waterpolo

323
0

România a fost învinsă cu scorul de 15-10 de reprezentativa Germaniei, in primul meci al Campionatului European de la Split.

Scorul pe reprize a fost 2-1, 3-4, 4-4 si 6-1.

România a jucat de la egal la egal cu adversara sa trei sferturi din meci, însă nemtoaicele au făcut diferenţa în ultima repriză, adjudecată cu 6-1.

Au marcat pentru echipa noastra Anastasia Menlychuk 4 goluri, Szeghalmi Krisztina 2, Xenia Bonca, Chelsea Gandrabura, Alina Olteanu si Szilagyi Szabina cate un gol.

Johanna Toth, capitanul echipei Romaniei
“A fost debutul nostru la un Campionat European de senioare si am avut foarte multe emotii. A fost cel mai important meci pentru noi. Ele ne-au invins in calificari si intr-un fel ar fi fost ca un fel de revansa daca reuseam sa castigam astazi, dar am facut o ultima repriza foarte slaba. Ne-am simtit foarte obosite si ne-am pierdut concentrarea. Acum trebuie sa ne revenim si sa ne pregatim pentru urmatorul nostru joc.”

Cea mai buna marcatoare din echipa Germaniei a fost Belen Vosseberg, cu 7 goluri. la finalul meciului aceasta a declarat pentru Len:
“Stiam ca le putem dobori la final. Cred ca suntem mai bine pregatite fizic. Am jucat foarte bine in ultima repriza. Ne-am bazat pe contraatac care este punctul nostru forte si pe faptul ca suntem mai rapide. Pe de alta parte am avut momente dificile la jocul 6 la 6. In cele din urma cred ca am fost echipa mai puternica dar a fost mai greu decat la meciul din calificari. Poloul feminin nu este atat de popular in Germania iar federatia noastra nu a avut bani sa ne trimita aici asa ca am decis sa facem o strangere de fonduri. Ne propusesem sa strangem 50 000€. Am reusit sa adunam 43.000€ si abia atunci Federatia a completat cu inca 7000. Din aceleasi motive ne-am pregatit doar cu cateva zile inainte de a veni la Campionatul European”

Photo credit LEN/Total-waterpolo: Germany vs Romania – DVORZHETSKA Mariia of Romania and PETIKI Ioanna of Germany.

Tot astazi, in grupa A s-au mai jucat meciurile Croatia – Olanda 6-22 si Ungaria – Grecia 8-9.

Romania va întâlni în partida următoare Grecia, duminică,28 august, de la ora 14.00.

Primele patru clasate din fiecare din cele două grupe se vor califica în sferturile de finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Continut protejat contra lenesilor !!