Poloistii tricolori vor debuta luni, 29 august, la Campionatul European care se desfășoara la Split, în „Spaladum Arena”. Romania va intalni Spania, campioana mondiala en-titre si vicecamioana europeana, în grupa C.

La cea de-a 35 editie a „europenelor”, România mai are de jucat cu Germania (locul 9 la ultimul European), miercuri, 31 august, ora 16:30, apoi cu Olanda, vineri, 2 septembrie, ora 18:00.  

Prima clasată în grupă se califică direct în „sferturi”, iar locurile 2 și 3 merg în „optimi”, urmând să joace un meci eliminatoriu pentru calificarea în sferturile de finală. ”Barajul” pentru sferturi programează meciuri în 4 septembrie, sferturile de finală se vor disputa în 6 septembrie, semifinalele în 8 septembrie, iar finalele pentru medalii în 10 septembrie.

Antrenorul Bogdan Rath a deplasat în Croatia un lot format din 15 jucători, după cum urmează: Țic Marius, Mihaluță Adrian – portari, Neamțu Andrei, Iudean Francesco, Fulea Tudor, Colodrovschi Silvian, Prioteasa Andrei, Dragomirescu Vlad, Remeș Bogdan, Antipa Victor, Georgescu Vlad, Vrânceanu Ionuț, Vătrai Albert, Vancsik Levente, Dincă Răducu.

La ultimul European, la Budapesta, în 2020, România s-a clasat pe 11.

Ungaria este campioana europenă en-titre.

Meciurile de la Campionatul European de la Split pot fi urmărite aici: https://tv.len.eu/main

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.