Pe reprize scorul a fost 3-3, 2-3, 3-4 şi 4-2.

Tricolorii aveau nevoie de o victorie pentru a încheia grupa pe locul secund şi a avea un adversar mai accesibil în barajul pentru sferturile de finală.

Olandezii au condus jocul de la început, iar echipa noastră a căutat să egaleye pe tot parcursul meciului, ratand şi cateva ocazii de a trece in avantaj. Olanfda a avut şi trei goluri avans pe tabelă (9-6 şi 11-8) însă jucătorii antrenati de Bogdan Rath şi Ionuţ Cismaru au evitat înfrângerea.

Este primul punct obţinut in fata Olandei in ultimele 4 meciuri oficiale. Olanda a castigat la un gol (9-8) confruntarea de la turneul preolimpic de la Rotterdam şi, tot cu 9-8, partida din grupe de la Europeanul din 2020, de la Budapesta. In 2018, tot in grupe, la CE de la Barcelona, Olanda a invins Romania cu 12-7.

Tudor Fulea, cu 6 goluri, a fost cel mai bun marcator al echipei noastre. Au mai inscris Silvian Colodrovschi si Vlad Georgescu (cate 2 goluri), Victor Antipa şi Andrei Neamţu, cate un gol.

Golurile olandezilor au fost înscrise de Pascal Janssen (3), Jorn Winkelhorst (2), Lucas Gielen (2), Guus van Ijperen (2), Jesse Nispeling, Jorn Muller şi Thomas Lucas.

În celălalt meci din grupă, Spania a trecut de Germania cu 17 – 6.

Spania a câştigat grupa, cu 9 puncte, urmată de Olanda, 4 puncte (golaveraj +6), România, 4 puncte (0), Germania, 0 puncte.

Prima clasată s-a calificat direct în sferturile de finală, iar Olanda şi România joacă baraje pentru sferturi.

România va întâlni duminică, de la ora 16.00, pe Muntenegru (formaţie clasată pe locul secund în Grupa A). Muntenegru a câştigat medalia de bronz la Europeanul din 2020, de la Budapesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here