David Martin, felicitari pentru castigarea grupei, se poate spune ca de acum inainte incepe adevarata competitie pentru Spania?

Este adevarat. Obiectivul nostru a fost sa castigam grupa pentru a juca direct sferturile de finala si am reusit acest lucru. Urmatorul adversar, Croatia sau Grecia, va fi de un nivel foarte bun. Am lucrat in prima faza pentru a fi pregatiti fizic si tactic pentru ceea ce urmeaza si cred ca suntem pregatiti dar va fi o partida foarte complicata.

Spania a jucat in grupa atat cu Romania cat si cu Olanda. Care a fost diferenta ca joc intre cele doua echipe?

Romania ne-a surprins placut. Cred ca este o echipa tanara. Ne-a surprins cu o aparare foarte organizata de catre antrenorul Bogdan Rath. Chiar mi-a placut cum a jucat. Olanda este o echipa mult mai fizica, cu jucatori puternici, mari. Romania – Olanda cred ca poate fi o partida foarte interesanta. Pentru noi faptul ca am intalnit adversari diferiti ne ajuta. Este important mai ales pentru ca stim cum putem pregati o partida impotriva unei formatii balcanice, de exemplu Grecia.

Cat de greu este sa mentii jucatorii concentrati dupa o perioada atat de lunga de pregatire si totodata sa ii motivezi dupa ce au castigat un titlu mondial?

Este greu. Antrenamentele au fost dure si a fost o perioada lunga de pregatire pe parcursul intregii veri. Dar cand ajungi aici si vezi piscina si te lovesti de atmosfera de competitie motivatia jucatorilor incepe sa creasca. Iar in sferturile de finala cred ca va creste si mai mult. Apare dorinta de a juca si foamea de rezultate. Cred ca dupa castigarea Campionatului Mondial vrem sa facem in continuare istorie dar este un drum lung si complicat. Avem adversari puternici si valororsi care vor de asemenea sa castige acest campionat.

Poate castiga Spania si titlul european?

De putut putem castiga. Am venit aici sa facem istorie. Dar respectam toti adversarii. Sunt echipe precum Italia, Croatia, Grecia, Ungaria, chiar si Serbia, care chiar daca nu joaca foarte bine poate face surprize. Toate acestea sunt periculoase ca adversare. Noi vrem sa jucam la cel mai inalt nivel posibil si daca va fi o formatie mai buna decat noi atunci ii vom felicita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here