Federația Română de Polo nu a luat incă o decizie în privința continuării sau încheierii campionatului, întrerupt la fel ca și la celelalte sporturi de echipă din cauza pandemiei de coronavirus.

În timp ce unele federații naționale au făcut acest lucru încă din luna martie, iar altele caută soluții de ceva timp pentru reluarea activității sportive, FR Polo a trimis abia în această săptamână o circulară cluburilor în care solicită punctul de vedere al reprezențanților si anunță că va lua o hotărâre la data de 14 mai, cu o zi înainte de încheierea stãrii de urgentã decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.  

Forul situat pe strada Vasile Conta a așteptat  mai intâi hotărârile Ministerului Tineretului și Sportului iar acestea au venit, marți când Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a prezentat, într-o conferintã de presã, un protocol realizat împreunã cu Ministerul Sãnãtãtii care cuprinde recomandãri pentru reluarea antrenamentelor de cãtre sportivi dupã data de 15 mai. 

Una dintre recomandările făcute în ordinul semnat marți de cele doua ministere contine însă un punct controversat: instituțiile îi închid pe sportivi în case încă două săptămâni și abia apoi ar avea voie să înceapă antrenamentele.

In aceasta situatie, in cazul in care cluburile de polo decid să își trimită jucătorii în izolare  din 14 mai, echipele se vor putea antrena abia de pe 28 mai, nu de pe 15 mai, la ieșirea din starea de urgență; Echipele stau deja în case de aproape două luni, și ar necesita o pregătire de cel putin o luna de zile înaintea meciurilor oficiale.

Superliga Natională s-a intrerupt cu o etapă rămasă de disputat din rezonul regulat. Ar fi urmat apoi play-off-ul și play-out-ul. În momentul de față campioana Steaua e lider, cu 12 puncte avans față de CSM Oradea, care mai are o dubla restanta de jucat cu Dinamo.

In campionatul National de senioare au mai ramas de disputat doua turnee  iar pentru titlul se lupta Steaua si Rapida, echipe care sunt la egalitate de puncte (9) in clasament.

In Europa, forurile sportive de specialitate au găsit fiecare un mod de a reacționa la această situație provocată de pandemia de coronavirus.

Croația, unul cele mai puternice campionate din Europa, sunt niște discutii ca faza finală să se dispute in lunile iulie – august. Insă, echipele și-au reluat deja pregătirile de câteva zile cu restricții majore. La antrenament nu pot participa mai mult de cinci persoane (4 jucători și un antrenor). Aceștia păstreaza o distanță de minimum 5 metri, chiar și în apă.

Federațiile din Franța, Spania si Italia, au anunțat, în schimb, că au închis actualul sezon. În Franța si Italia nu au fost desemnate campioanele, iar Spania se discuta posibilitatea de a acorda titlurile echipelor Barceloneta, la masculin si Matarò la feminin.

In Ungaria, guvernul a emis un decret prin care a redeschis piscinele pentru echipe din data de 4 mai. Echipele se pot antrena si se pot organiza chiar evenimente sportive cu porțile inchise.

In Serbia, federația a dat voie sportivilor de interes national sa se antreneze, cu respectarea unui protocol sanitar.

In Grecia, campionatele s-ar putea relua dupa data de 15 iunie, dar autoritatile elene inca nu au dat drumul la antrenamente pentru sporturile de echipa.   

Pe de altă parte, orice decizie luată de FR Polo poate fi contestată ținând cont de faptul că de mai bine de un an, FR Polo nu are un Birou Federal complet, mai mulți membri fiind demiși.

Anul trecut a fost organizată în luna mai o adunare generală, pentru completarea locurilor dar MTS nu a recunoscut alegerile si a dat un ultimatum FR Polo, pentru o nouă convocare a adunării generale, dar aceasta nu a mai avut loc.

Nici Adunarea Generală care ar fi trebuit sa aibă loc in luna aprilie a acestui an si in care care fi trebuit sa se facă descărcarea bugetara pe 2019 nu s-a tinut din cauza pandemiei dar nici nu a fost comunicată o altă dată de organizare a acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.