Naţionala României a obtinut biletele pentru optimi după ce a învins neaşteptat Rusia, cu 11-10, sâmbătă, în ultimul său meci din Grupa B a Campionatelor Europene de la Budapesta.

Rusia, Romania si Olanda au terminat seria cu câte trei puncte, iar tricolorii s-au calificat mai departe la golaveraj, după clasamentul meciurilor în trei: România – Rusia 11-10, Rusia – Olanda 15-9 și România – Olanda 8-9.

În optimi, tricolorii vor întâlni Grecia, ocupanta locului 2 din grupa D.

După această calificare am stat de vorbă cu antrenorul naționalei, grecul Athanasios Kechagias.

Chiar daca nu ati avut foarte mult timp la dispozitie pentru a pregati aceasta echipa, la europene jocul a aratat, de la meci la meci, mai bine și a venit și rezultatul care a dus la calificarea echipei în optimi. Cum s-a văzut de pe bancă meciul cu Rusia?

Înainte de toate, aș dori să îmi felicit jucătorii pentru modul în care au evoluat astazi, ei au fost în apă și au înscris golurile și s-au apărat foarte bine. A fost un meci difcil pentru noi, știam asta de la început. Știam cine este favorită și cine nu. Se știe ce a fost în trecut și ce probleme au fost dar asta face parte din trecut și încercăm să trecem peste toate problemele. Au fost si jucători bolnavi sau accidentati darasta nu mai contează acum. Am încercat să ne concentrăm pe fiecare meci și să facem lucrurile cele mai bune pentru echipă la fiecare meci.

Următorul adversar, în optimi va fi Grecia. Un adversar care este printre forțele poloului internațional iar în ultimii ani au câștigat meciurile directe.

Mergem la hotel și vom pregăti acest meci, vom vedea ce trebuie să facem noi și vom analiza adversarul să le vedem slăbiciunile dar și ce atuuri au și așa cum am mai zis vom încerca cât se poate de mult să dăm totul în acest meci.

Cu aceasta prezență între primele 12 echipe la europene, România este mai aproape de calificarea la turneul preolimpic, obiectivul pe care îl are la Budapesta.

Trebuie să verific exact câte locuri merg la preolimpic, dar eu la acest turneu m-am gandit în primul rând ca echipa să joace mai bine, de la meci la meci, și să se concentreze pe joc și pe ce avem de făcut în apă la fiecare partidă. Nu am calculat cine și cum se califică la turneul preolimpic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.