După Jocurile Olimpice de la Tokyo, un stângaci rus va prelua locul lui Maro Jokovic și a lui Xavi Garcia în naționala Croației.

Konstantin Kharkov, atacantul în vârstă de 24 de ani, de la Mladost Zagreb, a început demersurile pentru obţinerea cetăţeniei croate pentru a putea juca astfel în naționala Croației în următorul ciclu olimpic.

Croația va trebui să aștepte însă până la data de 22 februarie 2022 pentru a-l putea folosi: conform regulamentului Fina, pe lângă faptul că trebuie să joace un sezon competitiv în țara de adopție, jucătorul trebuie să respecte și un an de inactivitate la nivel internațional înainte de a evolua la noua sa echipă națională.

Culmea este că Harkov a jucat ultimul său meci cu Rusia împotriva Croației, în finala mică a preolimpicului de la Rotterdam, pierdută de ruși la penalty-uri.

Cu Harkov, Croația își asigură un talent enorm într-un rol, cel de stângaci, în care nu au reușit încă să producă un talent comparabil cu nivelul actualilor internaționali Maro Jokovic și Xavi Garcia (un spaniol naturalizat). Ambii au intrat în ultima fază a carierei (Jokovic, 33 de ani, Garcia 37 de ani). În același timp, odată cu plecarea lui Harkov, speranțele Rusiei de a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 se diminuează semnificativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here