Italia a confirmat statutul de favorita si a invins Romania intr-o maniera categorica, chiar daca tricolorii au facut-o sa sufere in primele minute ale jocului. România s-a apărat bine in primele 5 minute de joc, dar a avut probleme la finalizare, acolo unde nu s-a descurcat în faţa defensivei italienilor. In schimb Italia a punctat de doua ori iar in sfertul al doilea s-a distantat la +5 in timp ce echipa noastra a inscris un singur gol prin Cosmin Radu din superioritate numerica (1-6). Nici la reluarea jocului situatia nu s-a schimbat foarte mult. Settebello ajunge sa conduca cu 8 la 1 in repriza a treia iar Romania continua sa sufere in atac. Doar Tiberiu Negrean a reusit sa il mai invinga o data , pe contraatac, pe portarul Tempesti. In ultima repriza, italienii au avut chiar 8 goluri in fata tricolorilor (2-10), insa pe final Romania a recuperat din diferenta dupa ce a punctat de trei ori consecutiv prin Cosmin Radu (dubla) si Popoviciu. Tabela a fost inchisa de golul lui Bodegas. In ultima repriza a debutat la europene si portarul Marius Tic, care l-a inlocuit pe Dragos Stoenescu.

Marius Tic: „Italia este intr-o forma de moment foarte buna si cred ca va termina printre primele 4 echipe de la acest Campionat European. Cred ca puteam sa facem mai mult pe faza de atac, pentru ca apararea a mers destul de bine. Am avut destul de multe emotii avand in vedere ca a fost debutul meu si este o onoare pentru mine sa joc cu asemenea jucatori, printre cei mai buni din lume”.

Marius Tic
Marius Tic – debut la europene!

Valentino Gallo: „Romania este o echipa dificila iar cu acest antrenor si-a imbunatatit jocul, atat din punct de vedere fizic dar si ca joc, are si cativa tineri in echipa si cred este nevoie de timp pana mecanismele vor functiona mai bine. Noi am facut o partida buna in primele trei reprize apoi in ultimul sfert nu am mai fost atat de atenti. Campionatul European este lung si este timp sa crestem in joc. Dupa cum am simtit eu cele doua meciuri, Romania are ceva in plus fata de Germania, poate termina pe locul doi in grupa”

ROMANIA-ITALIA 5-11 (0-2, 1-4, 1-3, 3-2)

Romania: Dragos Stoenescu, Cosmin Radu 3, Tiberiu Negrean 1, Mihnea Gheorghe, Nicolae Oanta, Andrei Busila, Daniel Teohari, Mihnea Chioveanu, Dimitri Goanta, Roland Szabo, Alexandru Ghiban, Alex Popoviciu 1, Marius Tic. Antrenor: Dejan Stanojevic

Italia: Tempesti, F. Di Fulvio, N. Gitto, Figlioli 2, Giorgetti, Bodegas 3, Giacoppo, Gallo 1, C. Presciutti 2, S. Luongo 1, Aicardi 2, Baraldi, Del Lungo. Antrenor: Sandro Campagna

Arbitrii: Ivanovski (Mne) si Koryzna (Pol)

Note: superioritati numerice Romania 3/8 si  Italia 8/11

Penalty-uri : Romania – Italia 0/1

Romania disputa urmatorul meci, vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.45, contra Germaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.