Se stiu deja trei echipe calificate la turneul final al Ligii Mondiale: Italia si Serbia care au deja biletele asigurate pentru Super Final, si Rusia, care va gazdui competitia la Moscova, in perioada 20- 25 iunie.

In aceste conditii, etapa a 6-a si ultima din preliminariile europene va decide ultima necunoascuta: castigatoarea grupei  B. Pentru locul care duce in Super Final se lupta de la distanta Croatia si Grecia, ambele cu cate 12 puncte. Echipa antrenata de Tucak are insa avantajul diferentei de goluri marcate in confruntarile directe astfel ca are nevoie doar sa se impuna in fata Olandei in meciul de la Sibenik, pentru a fi sigura de prezenta la Moscova. Unul dintre arbitrii acestei intalniri este Mihai Balanescu.

Antrenorul Croatiei a convocat pentru acest joc grupul de „italieni” Krapic, Petkovic si Setka, dar nu va miza pe Sukno. De partea cealalta, Van Galen, antrenorul Olandei, foloseste acelasi grup de tineri condusi de Lindhout si Koopman, care au avut o evolutie foarte buna la vasas, in campionatul Ungariei.

In celalalt meci al grupei, Franta primeste la Nancy vizita Greciei. Antrenorul oaspetilor, Vlachos, ii are la dispozitie pe Vlachopoulos, Gounas si Fountoulis dar si mai tinerii Argyropoulos, Kapotsis, Gouvis si Solanakis.

In grupa A, grupa Romaniei, Serbia joaca la Becej cu Slovacia, antrenorul Dejan Savic alegand sa lase acasa pe toti jucatorii importanti cu exceptia lui Jaksic, singurul campion olimpic ce va fi in aceasta seara in apa.

Tricolorii vor juca , la Bucuresti, cu Germania care a facut deplasarea fara capitanul Julien Real, accidentat.

Georgia si Italia se intalnesc in singurul meci din grupa C, la Tbilisi. Antrenorul Sandro Campagna va folosi in aceasta partida doar jucatorii nascuti in anii 90′: cel mai „batran” este Vincenzo Renzuto (24 ani) iar cel mai tanar – Francesco De Michelis, (17 ani).

World League preliminariile europene

Ziua a 6-a 

Grupa A

SERBIA-SLOVACIA (Becej, ora 18)

ROMANIA-GERMANIA (Bucuresti, ora 20)

Clasament: Serbia 14, Slovacia 8, Romania 4, Germania 4.

Grupa B

CROATIA-OLANDA (Sibenik, ora 19:30)

FRANTA-GRECIA (Nancy, ora 19:30)

Clasament: Croatia 12, Grecia 12, Olanda 6, Franta 0.

Grupa C

GEORGIA-ITALIA (Tbilisi, ora 18.30)

 RUSIA sta

Clasament: Italia 9 (3 j), Rusia 6 (4j), Georgia 0 (3j).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.