Maria Dvorzhetska și Anastasia Melnychuk sunt doua dintre ucrainiencele care evoluează la echipa de polo feminin a celor de la Dinamo.

Războiul din Ucraina le-a prins pe cele două sportive în România. Le-am gasit in aceasta dimineata la antrenament in bazinul din complexul sportiv din Sos Stefan cel Mare.

Poloistele din Ucraina au vorbit despre situația in care se afla tara lor si cum se simt familiile și prietenii lor.

Este foarte greu sa ne concentram la antrenamente cand stim ce se întâmplă în Ucraina. In fiecare zi ne trezim si adormim cu gandul la tara noastra. Urmarim tot ce se intampla acolo. Toate informatiile. Bineinteles ca suntem ingrijorate de aceasta situatie, de ce se intampla cu tara noastra, cu parintii sau cu prietenii. Familia este mai linistita pentru ca stiu ca ne aflam aici in Romania si suntem in siguranta, dar tot ce putem face noi este sa ii sustinem psihic de la distanta, a  declarat Anastasia Melnychuk.

Părinții mei sunt bine, cât se poate de bine in aceasta situatie. Desi i-am intrebat daca vor sa vină aici în urmă cu ceva timp, ei au spus ca nu isi parasesc tara si nici casa. Nu au vrut să plece. Au incredere in armata noastră, că este puternica si că nu va lăsa poporul nostru să sufere. Imi pare rau ca nu putem sa ajutam cu nimic. Tot ce pot sa mai spus acum este Glorie Ucrainei, a povestit și Maria Dvorzhetska.

Alături de jucătoare este și antrenorul Berttini Nenciu care incearca sa le incurajeze cum poate in aceste momente.

Este greu, nu este o situație ușoară nici pentru mine, cred că vă dați seama. Stiu că sunt cu moralul scăzut și este normal să fie asa. Nu pot să le cer mai mult in aceste momente. Toți suntem alături de ele și incercăm să le ajutăm cum putem. Imi pare rau ca personal nu pot face mai multe lucruri pentru ele. Acum trebuie doar să fim alături de ele.

Maria Dvorzhetska are 24 de ani iar Anastasia Melnychuk are 26 de ani. Ambele jucatoare evolueaza de mai bine de 6 ani in campionatul feminin din Romania.

Maria Dvorzhetska si Anastasia Melnychuk la turneul preliminar european de la Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.