Turneul asiatic de calificare la Jocurile Olimpice, care ar fi trebui sa inceapa de ieri la Nur Sultan, in Kazakistan, nu se va mai desfasura. AASF, federatia asiatica de inot a hotarat acest lucru dupa refucul Kazahstanului de a organiza competitia din cauza problemelor cauzate de  coronavirus. Astfel AASF a ales sa anuleze turneul in loc sa il reprogrameze tinand cont de timpul foarte scurt pentru reorganizarea evenimentului.

La data de 8 martie va incepe turneul preolimpic feminin organizat la Trieste si la care ar fi trebuit sa participe echipele clasate pe locurile  2 si 3 de la Nur Sultan, castigatoarea turneului fiind direct calificata laTokyo 2020.   

Nu este inca foarte clar cum va repartiza AASF aceste locuri. Waterpolo Development scrie ca ar fi doua variante ambele cu referire la clasamentul final de la Jocurile Asiatice din 2018: in turneul masculin Kazakstan a terminat pe primul loc, in fata Japoniei (calificata la JO in calitate de organizatoare) Iran si China; la feminin, China a castigat aurul urmata de  Kazakstan, Japonia, Thailanda si Indonesia.

In primul caz, AASF ar putea califica direct Kazakistanul, la masculin, si China, la feminin, la Jocurile Olimpice, in timp ce Iran si China (la masculin) ar juca in turneul preolimpic de la Rotterdam; Kazakstan si Thailanda la feminin, ar disputa  turneul de la Trieste.

A doua varianta ar fi ca la reprezentativa Kazakstanului si nationala Chinei  sa participe la preolimpic. In acest caz, la Rotterdam ar participa Kazakstan si Iran, iar la Trieste, China si Kazakstan.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here