Poloiștii români au inceput bine jocul de la Duisburg. Alexandru Ghiban a deschis scorul si tot el a punctat pentru 2 la 1, intr-o repriza care s-a incheiat la egalitate dupa golul marcat din superioritate de Real Julian.

Tot tricolorii au fost la conducerea jocului si in primele minute din repriza a doua. Mai intii Nicolae Oanta inscrie pentru 3 la 2, apoi Negrean puncteaza pentru 4 la 3. Germania preia pentru prima data conducerea pe tabela de marcaj cu 2’26 inainte de pauza mare, prin reusita lui Real Julian (5-4), insa Cosmin Radu restabileste egalitatea la urmatorul atac. In ultimul minut al reprizei gazdele au reusit sa puncteze de doua ori stabilind scorul la jumatatea meciului (7-5).

La reluarea jocului, tricolorii au reusit sa reechilibreze meciul. Mai intii Alexandru Ghiban a inscris pentru 7 la 6, iar Cosmin Radu a egalat la 7 cu 1’43” inainte de pauza. Germania intra totusi cu un avantaj de un gol la ultima pauza, dupa ce Real Julian, il invinge pentru a 4-a oara in acest meci, pe Marius Tic, cand mai erau doar trei secunde de jucat.

In aceeasi faza, Mihnea Chioveanu este eliminat pentru brutalitate si Romania este nevoita sa joace timp de patru minute  in inferioritate numerica, in ultima repriza. Tricolorii au trecut cu bine peste acest moment reusind dupa o aparare foarte buna sa nu primeasca gol. Dar imediat cum au fost din nou la egalitate numerica in apa, nemtii inscriu prin Jüngling.

Jucatorii lui Dejan Stanojevic au avut totusi puterea sa egaleze inca o data pe tabela de marcaj prin golurile marcate de Tiberiu Negrean si Cosmin Radu si, dupa ce Mateo Cuk a punctat pentru 10-9, Alexandru Ghiban a reusit al 4-lea sau gol din meci stabilind scorul la finalul timpului regulamentar (10-10).

S-a trecut la penalty-uri, unde gazdele s-au dovedit mai norocoase. Au ratat o singura lovitura in timp ce de la noi au fost parate suturile lui Mihnea Gheorghe si Tiberiu Negrean. Germania s-a impus astfel cu 14 la 13 la penalty-uri si si-a luat in acest fel revansa pentru esecul de anul trecut de la europene cand a pierdut cu acelasi scor tot la loviturile de departajare.

in celalalt meci din grupa A, Serbia a invins in deplasare pe Slovacia cu 18 la 17, tot dupa penalty-uri.

Urmatorul meci al nationalei Romaniei este programat luna viitoare, la Bucuresti, cu Serbia, pe14 februarie.

World League 2016-2017

Etapa a 3-a – 10 ian 2017

Germania – Romania 14-13 (2-2, 5-3, 1-3, 2-2; 4-3)

Germania: Christopher Hans – Jan Obschernikat 1, Dennis Strelezkij, Julian Real 5, Tobias Preuß 2, Maurice Jüngling 1, Nils Illinger, Gilbert Schimanski 1, Marko Stamm 2, Mateo Cuk 2, Marin Restovic, Dennis Eidner und, Moritz Schenkel. Trainer: Hagen Stamm

Romania: Marius Tic, Cosmin Radu 4, Tiberiu Negrean 2, Mihnea Gheorghe, Victor Antipa, Andrei Prioteasa 1, Tudor Fulea 1, Mihnea Chioveanu, Alexandru Vatrai, Nicolae Oanta 1, Alexandru Ghiban 4, Cristian Calin, Tudor Popescu. Antrenor Dejan Stanojevic.

Superioritati numerice: Germania 11/ 4 si Romania 9/4

Penalty-uri: Stamm 11-10; Cosmin Radu 11-11; Obschernikat 12-11; Mihnea Gheorghe ratat; Real Julian 13-11; Tudor Fulea 13-12; sut aparat de Tic; Andrei Prioteasa 13-13; Tobias Preuß 14-13; Tiberiu Negrean ratat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.