Lotul national de polo pe apa al Romaniei va incepe saptamana viitoare, la Izvorani, pregatirile pentru turneul preolimpic de la Rotterdam.

Antrenorul grec Athanasios Kechagias  a convocat 15 jucatori,  cei mai multi, sapte, fiind de la Steaua: Marius Țic, Andrei Prioteasa, Tudor Fulea, Alexandru Ghiban, Alexandru Vătrai, Victor Antipa și Nicolae Oanță. Trei provin de la CSM Oradea: Vlad Georgescu, Silvian Colodrovschi și Vlad Dragomirescu, un jucator este legitimat la Dinamo: Șerban Abrudan, iar alti 4 evolueaza in strainatate: Cosmin Radu (Mladost Zagreb), Tiberiu Negrean (Spandau), Robert Gergelify (Szentesi) și Levente Vancsik (Debrecen).

Reunirea lotului este programată la data de 2 martie iar jucatorii legitimați la clubul orădean vor incepe antrenamentele dupa meciul retur cu CC Ortigia (Italia) din semifinalele LEN EuroCup.

Lotul național se va pregati in prima saptamana la Centrul Olimpic de la Izvorani apoi in data de 7 martie va pleca in Germania pentru va participa la un turneu programat la Hamburg. Tricolorii vor reveni in tara pe 12 martie si isi vor continua antrenamentele la Izvorani. Plecarea in Olanda este programata pentru data de 21 martie.

România a fost invitata sa participe la turneul preolimpic de la Rotterdam după ce Argentina s-a retras de la competitie. Echipa noastra a fost repartizata in grupa B alaturi de Croația, Olanda, Asia 2, Rusia și Germania. Din Grupa A fac parte Georgia, Asia 1, Canada, Brazilia, Muntenegru, Grecia.

Iran si China au renuntat la participarea la competitia de la Rotterdam, dupa ce turneul de calificare asiatic a fost anulat. Conform clasamentului de la Jocurile Asiatice din 2018 Asociatia Asiatica de Natatie a trimis mai departe invitatii catre Coreea de Sud, Singapore, Arabia Saudita, Indonesia si Hong Kong. Daca niciuna dintre acestea nu va raspunde pozitiv, la turneul din Olanda se va face loc altor doua echipe din Europa: Turcia si Franta sunt primele candidate, urmate de Slovacia si Malta. 

La Rotterdam, se joacă în sistem fiecare cu fiecare în faza grupelor. Primele patru clasate în fiecare grupă vor juca incrucis in sferturi de finală. Primele trei clasate obtin biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Sunt calificate la Jocurile Olimpice: Serbia, Italia, Spania, Ungaria, SUA, Australia, Africa de Sud, Kazahstan și Japonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here