Naţionala masculină debutează astăzi la Campionatele Mondiale de la Doha. Jucătorii lui Bogdan Rath întâlnesc de la ora 19.30 pe Ungaria, campioana en-titre.

Antrenorul  Zsolt Varga  se  bazează la această competitie pe  12 dintre jucătorii care au evoluat la Fukuoka 2023 cărora li s-au alăturat Mark Banyai, Peter Kovacs, and David Tatrai, debutanţi la un mondial.

Cel mai experimentat jucător al Ungariei este fără îndoială Denes Varga (36 ani), care participă la cea de-a 10 ediţie de Campionat Mondial, fiind dublu medaliat cu aur.

Lotul Ungariei:

Soma Vogel (Ferencvaros) Mark Banyai (Szolnok) – portari; Daniel Angyal, Krisztian Manhercz (both Marseille), Zoltan Pohl (Ferencvaros), Marton Vamos (Olympiacos), Adam Nagy (Ferencvaros), Gergo Zalanki (Pro Recco), Gergo Fekete, Toni Nemet, Denes Varga, Szilard Jansik (all Ferencvaros), Peter Kovacs (BVSC), Vince Vigvari (OSC Budapest), David Tatrai (BVSC).

Tot astăzi, în celălalt meci din grupa D, adversare vor fi, de la ora 18.00, Italia şi Kazahstan.

Italia și Ungaria sunt două echipe foarte tari, am jucat cu Italia în Cupa Mondială și ne/au bătut destul de rău.Ungurii participă cu o echipă și mai puternică decât la european, unde au venit cu juniorii. La Doha sunt cu toată echipa, din câte am înțeles. Vor fi niște meciuri grele, dar noi vom dat tot ce putem. Important este să facem un meci cât mai bun cu ei. Nu avem pretenții să și câștigăm aceste meci, dar dacă se poate, de ce nu? Cu Kazahstan, în  ultimul meci cu ei, din câte țin minte, am câștigat la 10 goluri diferență. Mă aștept să fie așa și la acest meci„, a declarat Vlad Georgescu.

Prima clasată merge direct în sferturi de finală, iar următoarele două între-un baraj, unde adversare îi vor fi echipele din grupa C (Serbia, Muntenegru, Japonia, SUA).

Programul tricolorilor  la CM de la Doha

  • Luni, 5 februarie, ora 19:30 România-Ungaria
  • Miercuri, 7 februarie, ora 15:00 România-Kazahstan
  • Vineri, 9 februarie, ora 11:00 România-Italia

13 este locul ocupat de România la Campionatele Mondiale din 2013 de la Barcelona

Grupele turneului masculin de la CM Doha 2024

  • Grupa A: Australia, Africa de Sud, Croația, Spania
  • Grupa B: Grecia, Brazilia, China, Franța
  • Grupa C: Serbia, Muntenegru, Japonia, SUA
  • Grupa D: Kazakhstan, România, Italia, Ungaria

4 locuri sunt disponibile pentru Paris. România poate reveni după o pauză de 12 ani la Jocurile Olimpice.

Traseul către Jocurile Olimpice s-a schimbat față de 2012. Acum merg doar 4 echipe de la Campionatul Mondial. La baraj o să fie un meci foarte greu. Sper ca băieții să se motiveze și să dea absolut tot când vom ajunge la acel mec. Până atunci trebuie să jucăm cât mai bine cu Ungaria și Italia, și să câștigăm meciul cu Kazahstan. La ora actuală noi trebuie să mai acumulăm, să învățăm să jucăm și cu adversari mai puternici. Nu doar cu echipe sub nivelul nostru. Să luăm totul pas cu pas, să învățăm de la fiecare meci, iar la jocul al patrulea, la acel baraj să dăm tot ce putem” – a afirmat veteranul echipei, portarul Mihai Drăgușin.

8 echipe sunt calificate deja la Jocurile Olimpice de la Paris
Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Australia şi Spania 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.