Poloistii tricolori s-au antrenat aproape 3 saptamani la Focsani, antrenorul Sakis Kechagias avand la dispozitie jucatorii din campionatul intern plus “stranierii” Robert Gergelyfi si Levente Vancsik. Ultimii jucatori care se vor alatura lotului in urmatoarea perioada sunt Tiberiu Negrean si Cosmin Radu. 

Despre aceasta prima parte a pregatirilor dar si despre participarea la turneul final al Campionatului European am stat de vorba cu Mihnea Gheorghe.

Mihnea, cum a fost prima parte a pregatirii pentru europene?

A fost o pregătire foarte solicitanta si destul de dura. Ținând cont de faptul că nu avem prea mult timp la dispozitie să punem la punct toate detaliile, am avut parte de antrenamente lungi. In aceasta perioada s-a insistat mai mult pe partea de pregatire fizica. Am stat cel putin cate 2 ore in apa si cate o ora si jumatate in sala de forta. Totodata am lucrat foarte mult la partea tactica. S-a inceput cu elemente de individualizare pe care le am introdus pas cu pas in tactica colectiva. Pot sa spun ca avem nevoie de mult exercitiu pentru a ne adapta cat mai repede cerintelor antrenorului pentru ca sunt multe informatii noi.

La europene aveti parte de o grupa cu Serbia, Olanda si Rusia. Daca Serbia este clar favorita grupei, ramane sa va luptati pentru un loc in optimi cu ultimele doua echipe, Olanda si Rusia.

Este o grupa foarte grea. Știm cu toții că de Serbia nu ne putem atinge deocamdată, rușii au crescut în ultimii ani și au investit destul de mult în echipa națională, în timp ce Olanda, la fel ca și Rusia, s-a ridicat de asemenea in ultima perioada plus că va fi gazda turneului preolimpic, ceea ce pare un avantaj pentru ei. În ultimele meciuri pe care le-am disputat ambele echipe ne-au invins. La Campionatul European noi trebuie să facem tot ce putem să castigăm primul meci. Este cel mai important. Jocul cu Olanda ne va spune dacă mergem la turneul preolimpic sau nu. Restul, despre celelalte partide vom vorbi atunci. Toată pregatirea  aceasta noi o facem cu gandul la primul meci. Chiar daca vom avea doar trei saptamani de antrenamente cu toata echipa, inclusiv stranierii, nu avem ce să facem, trebuie să muncim mult si să câștigăm primul meci. Este cel mai important.

Echipa nationala isi va continua pregatirea in bazinul olimpic Tolea Grintescu din Complexul Sportiv Dinamo pana pe 24 decembrie.

La Campionatul European de la Budapesta, Romania a fost repartizata in grupa C alaturi de Serbia, Olanda si Rusia. Primul meci este programat pe 14 ianuarie impotriva Olandei. Apoi tricolorii vor intalni Serbia (16 ianuarie) si Rusia (18 ianuarie).

Turneul final va avea loc  in perioada 12-26 ianuarie 2020.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here