Inaintea partidei un grup de tineri au atacat cei trei jucatori ai echipei Steaua Rosie, care se aflau intr-o cafenea din centrul orasului Split. Huliganii au incercat sa ii bata pe sportivi. Doi dintre ei au reusit sa fuga, in timp ce al treilea, portarul Aleksandro Kralj, a fost lovit de mai multe ori si ca să scape de atacatori a sarit in mare.

Meciul nu s-a mai jucat, iar jucătorii si conducerea echipei Steaua Rosie Belgrad au parasit orasul Split.

“Jucătorii nu au purtat la vedere embleme clubului. Un chelner din cafenea a vazut emblema sub hainele jucatorilor. După o discuție neplăcută cu chelnerul, jucătorii au vrut să se mute într-o alta locatie. În acel moment, huliganii i-au atacat pe jucătorii cu bastoane”, a declarat Igor Milojevic, directorul clubului Steaua Rosie Belgrad. Acesta a mai spus că un grup de oameni din Split l-au ajutat ​​pe Alesandro Kralj sa iasa din mare după atac.

“Asa ceva nu s-a mai întâmplat  în istoria Ligii Regionale. Sper că acest incident nu va distruge relațiile bune dintre cluburile care sunt angrenate in aceasta competitie”- a afirmat Perica Bukic, președintele Federației Croației de Polo pe Apă.

Federaţia sarba a anunţat că va spori măsurile de securitate pentru jucători, mai ales că naţionala antrenata de Dejan Savic va juca împotriva croatilor în ziua de 12 martie, la Sisak.

Ministrul sârb al Afacerilor Externe, Ivica Dacic, a declarat la Belgrad, că va trimite o scrisoare de protest Croaţiei şi doreste ca autorii atacului să fie identificaţi şi adusi în faţa justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here