Serbia si Croatia vor disputa, la Belgrad, finala Ligii Mondiale, pe langa trofeu in joc fiind totodata si biletele pentru Tokyo 2020.

Serbia a trecut in semifinale de Australia cu 16-11 in timp ce Croatia a invins in penultimul act Spania cu 10-8

Jucatorii lui Dejan Savic au facut un joc foarte bun in prima jumatate si si-au asigurat victoria inca dupa primele 16 minute de joc (9-4).

Australia a redus din diferenta in urmatoarele doua reprize apropiindu-se la doua goluri pe tabela de marcaj (13-11) dar gazdele au incheiat partida cu o serie de trei goluri consecutive.

Filip Filipović a fost cel mai eficient jucator al partidei, cu 5 goluri marcate, in ttimp ce de la australieni, Kayes a punctat de trei ori.

Dejan Savić (antrenor Serbia): „Meciul cu Australia a avut doua fete. In prima jumatate am jucat excelent, din toate punctele de vedere, dar in a doua jumatate am suferit in aparare.”

Elvis Fatović (antrenor Australia): „Primul sfert a decis practic partida. Am inceput foarte prost partida. Maine jucam pentru medalia de bronz si daca vom reusi sa o si castigam va fi un succes important pentru noi”.

Croatia a inceput foarte bine partida cu Spania, reusind sa puncteze de 4 ori consecutiv pana la golul lui Perrone, inscris cu 1 minut inainte de pauza. Vrlic a mai punctat o data si Croatia a incheiat repriza cu 4 goluri avans. La pauza mare diferenta a fost de 5 goluri intre cele doua echipe (8-3). Spaniolii au incercat sa revina in a doua jumatate a meciului. S-au apropiat la trei goluri dupa sfertul al treilea, in care au punctat de 4 ori si au primit doar doua goluri, si au marcat singurul gol al ultimei reprize prin Alberto Munarriz.

Ivica Tucak (antrenor Croatia): ” Am inceput jocul perfect atat in atac cat si in aparare si am pierdut din forta pe final.  Cred ca victoria noastra nu a fost pusa in pericol in niciun moment al partidei.  Serbia si Croatia sunt cele mai bun echipe din lume in acest moment. Maine va castiga echipa care si-a recuperat cel mai bine jucatorii.”

David Martin, (antrenor Spania): ” Este greu sa castigi impotriva Croatiiei cand joci doar doua reprize bine.  Ne-am dorit sa jucam finala mare dar nu am fost indeajuns de buni astazi”

World League – Super Final

Belgrad

Semifinale

Meciurile pentru locul 5

Japonia – Kazahstan 13-12 (4:2, 3:2, 2:3, 3:5)

Ungaria – Canada 15 – 8 (4:3, 4:3, 3:1, 4:1)

Semifinale

AUSTRALIA – SERBIA 11 -16 (2:6, 2:3, 3:2, 4:5)

Australia: Dennerley, Campbell 2, G. Ford, Kayes 3, Power, Lachlan, Roach 1, Younger 2, E. Ford 1, Putt 1, Howden, Edwards 1, Hrysanthos.

SERBIA: G. Pijetlović, Mandić 1, S. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 2, Vico 2, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 5, Prlainović 3, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

CROATIA – SPANIA 10-8 (5:1, 3:2, 2:4, 0:1)

CROATIA: Bijač, Benić 1, Fatović 1, Lončar 1, Joković 1, Buljubašić 1, Vukićević, Bušlje, Miloš, Vrlić 2, Šetka 1, Garsija 2, Marcelić

SPANIA: Lopez, Munarriz 3, Granados 1, de Toro, Cabanas, Larumbe 1, Baroso 1, Fernandez, Tahull, Perrone 1, Mallarach 1, Bustos, Lorrio.

Finale (23 iunie)

Meciul pentru locul 7

10.00 CANADA – KAZAHSTAN

Meciul pentru locul 5

11.45 UNGARIA- JAPONIA

Finala mica 

ora 15.00 AUSTRALIA-SPANIA

Finala

ora 16.45 SERBIA – CROATIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.