La Barcelona a avut loc tragerea la sorti a preliminariilor pentru Campionatul European din 2016. Atat la masculin, cat si la feminin echipele vor participa la doua tururi preliminare. Drumul spre ‘Belgrade 2016’ incepe cu un prim tur in care  echipele sunt impartite in 4 grupe la masculin, si doua la feminin, iar la finalul acestuia va avea loc o noua tragere la sorti care va stabili grupele din runda a doua. Aici formatiile vor intra cu punctele din prima faza a calificarilor iar primele clasate ( 2la masculin si 3 la feminin)  vor obtine biletele pentru turneul final al Campionatului European din 2016

Sansele de calificare pentru echipele care participa la aceste preliminarii au crescut fata de sezonul precedent si asta pentru ca la europenele din 2016 vor fi prezente 16 reprezentative in competitia masculina si 12 in cea feminina. De remarcat este insa absenta reprezentativelor Marii Britanii care din cauza problemelor financiare rateaza aceste preliminarii.

European Water Polo Championships 2016
Tragerea la sorti a grupelor preliminarii

Masculin
Turul I – 6-8 Februarie 2015

Grupa A (Georgia)
Georgia
Slovacia
Portugalia
Elvetia

Grupa B (Polonia)
Rusia
Ucraine
Israel
Polonia

Grupa C (Olanda)
Franta
Malta
Olanda

Grupa D (Turcia)
Germania
Turcia
Belarus
Lituania

Gazde in turul II preliminar (9-11 Octombrie, 2015): Rusia, Israel, Franta, Malta.

Formatul preliminariilor:
• Doua runde preliminarii.
• La finalul turului I va avea loc o noua tragere la sorti. Punctele obtinute se pastreaza in turul doi preliminar. Echipele din grupa de trei echipe vor avea trei puncte in plus adaugate.
• Primele doua clasate din grupe la finalul celor doua tururi (8 echipe) se vor califica la turneul final al Campionatului European  de la Belgrad (SRB) din 2016.

Feminin

Grupa A (Franta)
Frata
Portugalia
Ukraine
Switzerland
Turcia

Grupa B (Croatia)
Grecia
Germania
Israel
Croatia

Gazde in Turul doi (9-11 Octombrie, 2015): Germania, Portugalia.

Formatul preliminariilor:

• Doua runde preliminarii.
• La finalul turului I va avea loc o noua tragere la sorti. Punctele obtinute se pastreaza in turul doi preliminar.
• Primele trei clasate din grupe la finalul celor doua tururi (6 echipe) se vor califica la turneul final al Campionatului European  de la Belgrad (SRB) din 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.