Romania a debutat cu stangul la Campionatul European. Tricolorii au fost invinsi la limita, cu 9 la 8 de Olanda dupa un joc echilibrat, care s-a decis in ultima parte.

Scorul pe reprize a fost 2-2, 2-3, 4-1, 0-3.

Pentru România au marcat Mihnea Gheorghe 3 goluri, Andrei Prioteasa 2, Cosmin Radu 1, Vlad Georgescu 1, Tudor Fulea 1, de la Olanda cel mai bun marcator a fost Winkelhorst, cu 3 reuşite.

A fost meciul cu numarul 450 pentru capitanul Cosmin Radu la echipa nationala.

Echipa noastra a inceput bine intalnirea conducand cu 1 la 0 si 2 la 1, dar s-a vazut egalata cu 1 minut inainte de finalul reprizei.  Olanda a trecut la conducere la primul atac din sfertul al doilea si chiar s-a distantat la doua goluri (3-5) dupa reusita lui Jorn Winkelhorst. Mihnea Gheorghe a redus din diferenta cu 3’16 secunde inainte de pauza mare.

La reluarea partidei, echipa antrenata de grecul Kechagias domina sfertul al treilea gratie paradelor lui Marius Tic dar si a jocului in viteza. Fara Tiberiu Negrean (care nu a jucat fiind bolnav) tricolorii au reusit sa se egaleze de doua ori formatia batava si chiar au trecut din nou la conducere pe tabela de marcaj prin golurile lui Tudor Fulea (din penalty) si Mihnea Gheorghe (8-6.).

Romania a cedat insa initiativa in ultima parte a meciului si s-a vazut egalata cu 4 minute inainte de final. Olandezii au preluat chiar conducerea prin golul lui Van Ijperen care a inscris din dubla superioritate. Echipa noastra a trecut totusi pe langa egalare dupa ce Vlad Georgescu a ratat o superioritate, in timp ce la ultima posesie olandezul Gottemaker a furat mingea tricolorilor si oferind Olandei primele 3 puncte la europene.

Athanasios Kechagias (antrenor principal Romania)

„Chiar dacă am pierdut primul meci după ce am condus aproape tot jocul, nu pot spune că sunt dezamăgit. Putem învăța din fiecare meci iar ceea ce trebuie să lucrăm acum este concentrarea. Cred că asta a fost făcut diferența in ultimul sfert între cele două echipe. Așteptăm cu următoarele meciuri, ne concentrăm pe fiecare din aceste confruntări și le vom trata serios pe fiecare. Nu vom face nicio diferență între adversare.”

În cealaltă partidă a grupei B se întâlnesc, tot marţi, Rusia şi Serbia.

Campionatul European

Turneul masculin

Prima zi

Grupa B

Romania – Olanda 8-9 (2-2, 2-3, 4-1, 0-3)

Romania: Marius Tic, Radu Cosmin 1, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe 3 (1 pen), Victor Antipa, Andrei Prioteasa 2, Vlad Georgescu 1 pen, Tudor Fulea 1, Robert Gergelyfi, Nicolae Oanta, Alexandru Ghiban, Levente Vancsik, Serban Abrudan. Antrenor: Athanasios Kechagias

Olanda: Eelco Wagenaar, Kield Veenhuis, Jorn Winkelhorst 3 (1 pen), Sam Van Den Burg, Guus Van Ijperen 2, Robin Lindhout, Lars Gottemaker, Jesse Nispeling 1, Harmen Muller 1, Pascal Janssen 1, Jesse Koopman, Thomas Lucas 1, Theodorus Huismans. Antrenor: Harry Van Der Meer

Arbitrii: Robert Tiozzo (Cro) si Gemot Haentschel (Ger)

Superioritati numerice: Romania 2/6, Olanda 4/10.

Penalty-uri: Romania 2/2, Olanda 2/2

Nota: In repriza a 4-a au fost eliminati pentru trei faulturi Nicolae Oanta (min. 5’07), Andrei Prioteasa (2’39) si Alexandru Ghiban (2’27)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.