După un debut de meci echilibrat (3-3), tricolorii au punctat de patru ori la rând si au intrat cu un avantaj de trei goluri la pauza mare (8-5). In sfertul al treilea, România a marit diferența la șase goluri, 11-5, pentru ca pe final să reducă din turație, dând posibilitatea adversarilor să se apropie la doar doi pasi pe tabela de marcaj. Scor final 12-10 pentru Romania.

Pe final, intrand in ultima repriza cu o diferenta de 4 goluri, ne-am relaxat un pic si au evoluat mai mult si jucatorii noi. Conteaza ca am castigat nu e importanta diferenta de goluri. Si ei sunt o echipa in reconstructie, la fel ca noi. Este un lucru bun ca am reusit sa ii invingem. Ne dorim foarte mult sa castigam si cu Germania si, in general, cu echipele care sunt la acelasi nivel cu noi vom incerca sa ne impunem. Vrem sa recunoastem, sau nu, deocamdata aici suntem, la acelasi nivel cu Slovacia, Georgia, Franta, Germania, Olanda. Mai avem foarte mult de lucrat pana sa ne batem cu echipele mari”, a declarat la finalul partidei, Mihnea Gheorghe, cel mai bun marcator din tabara tricolorilor, alaturi de Tiberiu Negrean,ambii cu 4 reusite.

Pentru echipa antrenată de sârbul Dejan Stanojevici, au mai marcat Cosmin Radu (2 goluri) Alexandru Ghiban si Andrei Prioteasa.

Golurile oaspeților au fost reușite de Maros Tkac, Juraj Zatovic (3), Lukas Durik, Samuel Balaz (4) și Adam Furman.

In celalalt meci din grupa, Serbia a invins in deplasare pe Germania cu 15 la 9.

În clasament, pe primul loc se află Serbia, cu 6 puncte (2 joc), urmată de Slovacia, 3 puncte (2 j), România, 3 p (2 j), Germania, 0 p (2 j).

In urmatorul meci România va juca pe 10 ianuarie contra Germaniei, în deplasare.

Liga Mondiala

Etapa a-2-a 6 decembrie 2016

Romania – Slovacia 12-10 (5-3, 3-2, 3-2, 1-3)

Romania: Marius Tic, Cosmin Radu 2, Tiberiu Negrean 4, Mihnea Gheorghe 4, Demeter Szilard, Andrei Prioteasa 1, Tudor Fulea, Mihnea Chioveanu, Bogdan Remes, Nicolae Oanta, Alexandru Ghiban 1, Ionut Vranceanu, Tudor Popescu. Antrenor: Dejan Stanojevic

Slovacia: Tomas Moferica, Adam Furman 1, Juraj Zafovic 3, Peter Neobal, Lukas Durik 1, Marek Molnar, Maros Tkac 1, Tomas Bielik, Michal Uraonik, Krisman Polovic, Martin Kolarik, Samuel Balaz 4, Jaroslav Uraonik. Antrenor: Antonio Esteller

Arbitrii: Erwin Schaper (Olanda) si Arkadiy Voevodin (Rusia)

Observator FINA: Peter Bookelman

Superioritati numerice: Romania 6/3 si Slovacia 8/3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.