Romania s-a calificat la Turneul Final al Cupei Mondiale după ce a invins pe China cu 18 la 9, in meciul din play-off-ul Turneului Intercontinental de la Berlin.

Pe reprize scorul a fost 5-1, 5-1, 3-3, 5-4.

Au marcat pentru echipa noastra Andrei Neamțu 3 goluri, Vlad Georgescu 3, Vancsik Levente 3, Tudor Fulea 2, Victor Antipa 2, Matei Lutescu 2, David Bota, Andrei Prioteasa, Francesco Iudean si Andrei Țepeluș

Pentru învinşi au înscris Chufeng Zhang 4 goluri, Jinpeng Zhang 2, Zhongxian Chen 2, Yu Liu 1.

In cel de-al doilea meci din play-off, Germania a trecut de  Kazahstan, cu 12 la 1, si a obtinut biletele pentru Super Final.

Turneul final al Cupei Mondiale (fosta Liga Mondiala) va avea loc la Los Angeles, în perioada 30 iunie – 2 iulie.

La Turneul Final sunt deja calificate șase echipe din prima divizie a competiției: Grecia, Ungaria, Italia, Serbia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Cupa Mondială va oferi finalistelor bilete pentru Campionatul Mondial din 2024 (de la Doha), de unde 4 echipe ajung la Jocurile Olimpice de la Paris.

Romania a mai participat o singura data in Liga Mondiala la Super Final, in 2007, la Berlin. Tricolorii au ocupat atunci locul 6 dupa ce au piedut meciul de clasament cu Statele Unite ale Americii, cu 9-6.

In 2010, Romania a gazduit la Oradea, turneul Cupei Mondiale, competitie organizata din 4 in 4 ani. Echipa noastra a ocupat locul 5, dupa ce a invins in meciul de clasament pe Australia cu 9-5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.