Echipa lui Sandro Campagna, vicecampioana olimpica la Londra, a suferit insa mult pana sa se bucure de calificarea la Rio.  Baietii nostrii au jucat cu inima si au dat mai mult decat maximum in incercarea de a lua ei biletele pentru Rio. Startul de meci a fost favorabil italienilor care s-au indepartat la doua goluri de tricolori, cu al doilea gol inscris de Baraldi din superioritate (dar mingea a parut ca nu a intrat toata in poarta). Romania a inceput insa sa se apere bine si italienii rateaza doua superiroitati numerice la rand apoi, dupa 12 minute fara gol marcat, reusesc sa egaleze pe tabela prin Ghiban si MIhnea Gheorghe.  Settebello se desprinde de doua ori la +2 (5-3 si 6-4), dar jucatorii lui Dejan Stanojevic raspund de fiecare data prompt si reusesc egalarea prin Tiberiu Negrean, care il invinge pe marele Tempesti cu un lob (6-6). Inainte de ultima pauza Figlioli isi aduce din nou echipa in avantaj (7-6). Presiunea incepe sa isi spuna cuvantul in tabara adversa si rateaza un om in plus, in schimb Mihnea Gheorghe, marcheaza al treilea sau gol in poarta Italiei pentru 7-7. Gazdele incearca sa gaseasca solutii pentru a depasi defensiva noastra insa Marius Tic face o partida mare si inchide poarta. Romania trece pe langa golul de 8-7 dupa ce sutul lui Teohari se opreste pe linia portii. Cronometrul curge si la ultima posesie Aicardi obtine un om in plus iar Figlioli il invinge cu 7 secunde inainte de fluierul final pe Tic si trimite Italia la Rio.

Celelalte echipe calificate la Jocurile Olimpice sunt Serbia, Croatia, Grecia, Japonia, Brazilia, Muntenegru, SUA Australia, Ungaria, Franta si Spania.
Tragerea la sorti a grupelor de la JO va avea loc duminica 10 aprilie, de la ora 19,

Turneul continua astazi cu meciurile din semifinale. Romania intalneste Canada de la ora 17.30, pentru locurile 5-8.

Mihnea Gheorghe: „Am pierdut din pacate in ultimele 7 secunde. Am facut un meci frumos si pot sa zic ca am dat fiecare maximum din noi. Am aratat ca putem juca cu ei, am aratat ca o echipa si exact cum ne-a spus Dejan dupa meci, adevaratele caractere nu se vad  dupa victorii ci prin felul in care iti revii dupa o infrangere. Am ratat Olimpiada dar acum suntem increzatori pentru ca in sfarsit am inceput sa aratam ca o echipa si sa fim o familie, si in bazin, si in afara lui. Aceste lucruri se vad si in meciuri. Acum avem 4 ani la dispozitie sa aratam ca ce am facut aici nu a fost intamplator si ca Romania are valoare si nu s-a pierdut nimic in poloul romanesc”

Romania – Italia 7-8 (0-2, 3-2, 3-3, 1-1)

Italia: Tempesti, F. Di Fulvio 2, N. Gitto, Figlioli 2, Giorgetti, Bodegas, Velotto, Nora, C. Presciutti 1, S. Luongo 1, Aicardi 1, Baraldi 1, Del Lungo. Antrenor. Campagna

Romania: Tic, Radu 1, Negrean 1, Gheorghe 3, Oanta, Busila, Teohari, Chioveanu, Goanta, R. Szabo, Ghiban 2, Popoviciu, Stoenescu. Antrenor. Stanojevic

Arbitri: Stavridis (Grecia) si Naumov (Rusia)

Superioritati numerice: Romania 3/6 si Italia 5/10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.