Jucatorii pregatiti de Bogdan Rath vor evolua de joi, 9 martie si pana duminica, 12 martie, la turneul preliminar european din Divizia a doua a Cupei Mondiale, gazduit de Complexul de Natatie de la Otopeni.

Alaturi de Romania, la turneu mai participa reprezentativele Germaniei, Maltei, Ucrainei si Marii Britanii.

Initial au fost 6 echipe incluse in grupa europeana, dar intre timp Irlanda s-a retras.

in prima zi a turneului de la Otopeni, Romania o va avea ca adversara pe Marea Britanie (ora 19.00) apoi va intalni Germania (vineri, 10 martie, ora 19.00), Ucraina (sambata 11 martie, ora 19.00) si Malta (duminica, 12 martie) ora 10.00.

In luna Octombrie, forul international, World Aquatics anunta formula de desfasurare a Diviziei a doua.  Primele doua echipe din cele 4 turnee continentale  (Europa,  America, Africa si Asia – Oceania) se calificau la Turneul International.

Totusi, intre timp au avut loc ceva shimbari si trei echipe din Europa vor evolua la turneul de la Berlin (1 – 7 Mai). Germania este, in calitate de organizatoare, déjà calificata. Astfel, daca va fi ocupa unul din primele doua locuri la Otopeni, atunci si formatia de pe locul al treilea va merge la Turneul International.

De la Turneul International primele doua clasate vor obtine viza pentru turneul final al Cupei Mondiale, care va avea loc Los Angeles, in perioada 30 Iunie – 2 Iulie.

Pe langa cele 2 echipe calificate de la Turneul International vor mai participa la Turneul Final 6 echipe calificate din prima divizie.

Miercuri, 8 martie, au inceput turneele din Prima Divizie. Cele mai bune 12 echipe din lume joaca la Zagreb si Podgorica pentru calificarea la Turneul Final.

In grupa A, la Zagreb, evoluaza Croatia, Italia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Japonia si Franta.

In grupa B, la Podgorica, adversrae sunt Muntenegru, Australia, Serbia, Grecia, Spania si Georgia.

Finalistele editiei din acest an a Cupei Mondiale obtin biletele pentru Campionatul Mondial de la Doha. Competitia din 2024 va oferi 4 bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Cupa Mondiala a luat locul Ligii Mondiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.