Romania a fost invinsa de Serbia, la Subotica, cu 13-6, in pentru ultimul meci din grupa D a preliminariilor Cupei Europei / Ligii Mondiale.

Pentru prima data in aceasta campania au lipsit toti cei 4 jucatori care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra (Cosmin Radu, Mihnea Chioveanu Alexandru Ghiban si Tiberiu Negrean), si s-a mizat doar pe jucatorii tineri,

A fost a 4 a partida consecutiva fara selectioner. Pe banca tehnica a nationalei noastre a stat din nou antrenorul federal, Cristian Iordache. Prima reprezentativa nu are antrenor principal din luna octombrie a anului trecut, dupa ce sarbul Dejan Stanojevic a demisionat.

Gazdele au dominat intalnirea inca din startul partidei. Lukić si Mandic (din penalty) au dus scorul la 2 la 0, in timp ce Andrei Prioteasa a redus din diferenta iar Jankovic a mai punctat o data pentru gazde si a stabilit scorul la prima pauza (3-1). Sarbii au continuat sa inscrie si in repriza a doua: Drašović, Mandić si Vucinic au marit avantajul la +5 pe tabela de marcaj (6-1), Nicolae Oanta a inscris golul al doilea pentru echipa noastra iar Lazic a punctat pentru 7-2, acesta fiind si scorul la pauza mare,

In a doua jumatate a meciului jocul a decurs la fel. Sarbii au punctat la inceputul sferyului al treilea prin Drašović, Jankovic, Velikić și Mandić, in timp ce de la noi au marcat Mihnea Gheorghe si Vlad Dragomirescu.

Ultimele opt minute ale partidei au adus cate doua goluri de fiecare parte: gazdele au marcat prin Stojanovic si Lukić in timp ce pentru Romania au inscris Mihnea Gheorghe si Vlad Georgescu. S-a terminat 13-6 pentru Serbia, care trece pe primul loc in grupa, in timp ce Romania incheie campania fara niciun punct.

Subotica

19.februarie 2019

Serbia – Romania 13 – 6 (3-1, 4-1, 4-2, 2-2)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 3, Tankosić, Radović, Lazić 1, Tomić, Drašović 2, Lukić 2, Janković 2, Vučinić 1, Stojanović 1, Velkić 1, Dobožanov. Antrenor: Dejan Savić.

Romania: Marius Tic, Levente Vancsik, Robert Gergelyfi, Mihnea Gheorghe  2, Tudor Fulea, Vlad Georgescu 1, Andrei Prioteasa 1, Vad Dragomirescu 1, Cristian Calin, Nicolae Oanta 1, Istvan Szabo, Victor Antipa, Serban Abrudan. Antrenor: Cristian Iordache

Arbitrii: Spyridon Achladotis (Grecia) si Kovacs – Csatlos Tamas (Ungaria).

Superioritati numerice: Serbia 9/3 si Romania 6/2

Penalty-uri: Serbia 2/2

Grupa D – Rezultate
prima etapa: Croatia – Romania 17:4;
etapa a 2-a: Romania – Serbia 6:13;
etapa 3-a: Serbia – Croatia 11:9 (penalty-uri);
etapa a 4-a: Romania – Croatia 7:11

etapa a 5-a Serbia – Romania 13-6

Clasament

1. Serbia            3 3 0 38:21 8

2. Croatia           3 2 1 37:23 7
3. Romania         4 0 4  23:54 0

Etapa a 6-a 12 martie: Croatia – Serbia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.