Naționala feminină va incerca să obţină participarea la turneul final în cadrul turneului de calificare care va avea loc între 17 şi 20 februarie, la Bucureşti.

„Este pentru prima dată când un turneu de o asemenea anvergură se organizează în România. Suntem foarte mândri şi ne punem multe speranţe în calificarea acestor fete pentru prima dată în istorie la un Campionat European. Este o presiune foarte mare, şi pe antrenori, şi pe noi, şi pe sportive, pentru că toţi ne dorim să obţinem acest rezultat”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Române de Polo, Alexandru Matei.

Fetele vor evolua in Bazinul Steaua, avand ca adversare pe Irlanda (17 februarie), Slovacia (18 februarie), Ucraina (19 februarie) şi Germania (20 februarie).

Antrenorii nationalei feminine şi jucătoarele speră să obţină calificarea la Campionatul European.

„E o premieră pentru poloul românesc feminin organizarea acestui turneu acasă. Clar ne obligă să avem o comportare foarte bună, ne dorim foarte mult să ajungem în premieră la Campionatul European. Eu sper şi îmi doresc o comportare extraordinară din partea echipei noastre. Suntem pe ultima sută de metri. Într-adevăr, este o presiune faptul că organizezi turneul şi că joci acasă, dar eu cred că odată cu începerea turneului trebuie lăsată de o parte şi să arătăm tot ceea ce putem”, a declarat antrenorul principal Berttini Nenciu. In timp ce secundul Ionut Cismaru a afirmat ca turneul de la Bucureşti va fi destul de echilibrat: „Este un turneu destul de greu, echilibrat, sunt echipe cu mai multă experienţă decât noi, dar avem încredere în lotul pe care îl avem pentru a ne atinge obiectivul şi anume calificarea la Campionatul European”.

Căpitanul naționalei, Toth Johanna aşteaptă să isi ia revanşa în partida cu Germania, echipă care a oprit România de două ori în cursa pentru obţinerea calificării la Europene.

„Eu cred că vom reuşi să ne calificăm la Europene. De două ori s-a întâmplat să ne scoată Germania din calificări, acum cred că suntem şi mai motivate. Eu una aştept foarte mult meciul cu Germania şi de data asta cred că o să le arătăm că suntem mai bune ca ele. O calificare ar însemna enorm pentru noi, este cel mai mare obiectiv pentru noi. Aşteptăm de ani de zile, eu de 13 ani fac polo şi de atunci aştept această calificare”, a afirmat Toth Johanna.

Si naţionala masculină va juca saptamana viitoare in preliminariile europene. Selecţionata antrenata de grecul Athanasios Kechagias se va deplasa in Malta si se va lupta pentru calificare cu Lituania, pe 18 februarie, cu Irlanda, pe 19 februarie, şi Malta, pe 20 februarie. Favoriti pe hartie, calificarea pare a fi o simplă formalitate pentru baieti dupa cum a spus vicepresedintele FR Polo, Cosmin Radu:

„Cred că suntem într-o grupă în care suntem favoriţi. Ne ducem în Malta şi vom juca împotriva unor echipe care din punct de vedere valoric sunt mai slabe decât noi. Mergem să arătăm nivelul la care suntem şi ne vom califica fără mari probleme din punctul meu de vedere. Insa ca nationala de anul trecut, de la turneul preolimpic de la Rotterdam, nu a mai avut antrenamente. Din punctul asta de vedere ar fi un mic dezavantaj pentru ca nu exista o coeziune a echipei. Au trecut 10 luni de atunci si sper ca jocul nu va fi foarte ruginit dar in acelasi timp sunt constient ca baietii s-au antrenat la echipele de club asa cum trebuie, au avut meciuri in campionat si in Champions League asa ca vor fi pregatiti pentru aceste meciuri”, a afirmat Cosmin Radu.

Primele doua locuri din grupe se vor califica la turneul final al Campionatului European care va avea loc în Croaţia, la Split, între 27 august şi 10 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.