O data cu tragerea la sorti din preliminariile europene din Liga Mondiala, FINA a informat federatiile despre noile reguli aprobate de conducerea forului international care vor fi aplicate incepand cu 2015. Una dintre noile reguli va fi pusa in aplicare inca din acest sezon in Liga Mondiala. Meciurile se vor desfasura pe un teren de 25×20 metri in loc de cel actual de 30x20m.

Pe langa reducerea dimensiunii terenului in competitiile baietilor, noi schimbari vor avea loc in cadrul Campionatelor Mondiale de Juniori  si Junioare (sub 20 de ani) care se vor desfasura la Almaty, in Kazahstan (baieti) si Guadalajara, in Mexic (fete). La aceste competitii numarul jucatorilor din echipe va fi redus de la 13 la 11, iar in apa vor evolua 6 jucatori in loc 7, dintre care unul va fi bineinteles portarul. In plus mingea utilizata in competitia fetelor (4) va fi  folosita si in meciurile baietilor de la Almaty. Noile reguli vor fi aplicate si la Mondialele de tineret din 2016. Prin reducerea numarului de jucatori din echipe, FINA doreste sa echilibreze numarul participantelor la Jocurile Olimpice. In competitia feminina numarul echipelor ar creste de la 8 la 12, tot atatea cat sunt si la baieti. Deocamdata, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro se vor pastra regulile actuale.

Comitetul Director al FINA  se va intruni la sfarsitul lunii noiembrie la un congres extraordinar care va avea loc la Doha urmand sa ia o decizie de introducere a noilor reguli in toate competitiiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.