George Deacu, antrenorul lotului naţional de polo juniori U19: „Vom avea doua meciuri foarte importante. Vom intalni o echipa a Bulgariei, care din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa ne creeze probleme, in timp ce Germania este o echipa puternica, care la europenele de anul trecut a confirmat acest lucru. Copiii sunt pregatiti. Am inceput pregatirea putin cam tarziu dar nici programul competitional de la seniori nu ne-a permis sa facem acest lucru mai devreme. Sa speram ca in aceste zile vom face tot posibilul sa ne unim putin. Daca totul va iesi bine cu siguranta vom avea apoi toata vara pentru o pregatire centralizata. Este foarte important pentru noi faptul ca jucam acasa si ca federatia a facut tot posibilul sa se realizeze acest turneu in Romania. Multumesc si clubului Steaua pentru sustinere si sper ca publicul sa fie alaturi de noi.”

In pregatire sunt 23 de jucatori: David Dumitru, Andrei Neamtu, Matei Baciu, Francesco Sachetti, Eduar Prescornita, Filip Dragomir, Mihai Paduret, Octavian Mihai, Ionut Buliga, Horatiu Muresan, Alin Piriianu, Raducu Dinca, Lucas Matei, Alexandru Popovici, Horia Nazarie, Vlad Gherghe, Andrei Armean, Alexandru Teodorescu, Ionut Baglamis, Andrei Tepelus, Patrick Dumitru, Insigna Tommaso si Aranyi Attila.  Acestora li se alătură si antrenorul secund, Bogdan Bogatu.

Turneul preliminar de la Bucuresti va avea loc in bazinul Steaua. România are ca adversare, reprezentativele Bulgariei (22 aprilie, ora 17.30) si Germaniei (23 aprilie, ora 10.00). Din grupa mai facea parte Belarus, dar aceasta a fost exclusa din competitiile LEN, la fel ca Rusia.

Primele doua clasate din grupa se califica la Campionatul European U19. Turneul final se va desfasura in Muntenegru, la Podgorica, in perioada 18-25.09.2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.