Prima parte a pregatirilor se va desfasura la Complexul Olimpic de la Izvorani timp de doua saptamani. In aceasta perioada este programat si meciul cu reprezentativa Georgiei, din preliminariile Ligii Mondiale. Partida se va disputa la data de 1 decembrie, la Tbilisi. Acesta va fi un prim test inaintea turneului final al CE, acolo unde Georgia este si primul adversar al tricolorilor din grupa.

„Noutatea” din lotul pregatit de sarbul Dejan Stanojevic este fundasul stelist Andrei Busila (foto), revenit la echipa nationala dupa o pauza de aproape un an si jumatate. Evolutiile sale din meciurile cu CSM Digi Oradea l-au readus in lotul national. In varsta de 35 de ani, Andrei a evoluat pana acum in 343 de meciuri pentru echipa nationala si a marcat 177 de goluri. Ultimele meciuri sub tricolor le-a jucat la Campionatul European de la Budapesta din 2014, unde Romania a ocupat locul 8.

Lotul Romaniei aflat in pregatiri la Izvorani: Dragos Stoenescu, Mihai Dragusin, Dimitri Goanta, Andrei Busila, Daniel Teohari, Alexandru Ghiban, Pavel Popescu, Petru Ianc (Steaua), Tiberiu Negrean, Mihnea Chioveanu, Mihnea Gheorghe, Andrei Cretu, Alex Popoviciu, Roland Szabo (CSM Digi Oradea), Nicolae Oanta, Robert Gergelyfi (Sportul Corona), Nichita Novac (Dinamo). Lor li se va alatura peste doua saptamani si singurul stranier al nationalei, capitanul Cosmin Radu (Primorje Rijeka).

La Campionatul European de la Belgrad, România face parte din grupa C. Poloiştii „tricolori” vor debuta pe 11 ianuarie în compania Georgiei, apoi vor juca cu Italia (13 ianuarie) si  Germania (15 ianuarie). CE de la Belgrad ofera biletele pentru mondialele din 2017 si de asemenea poate trimite nationala noastra la turneul preolimpic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.