In cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria, premierul i-a felicitat pe sportivii români pentru performanta de a se califica la Campionatul European de la Budapesta si le-a promis cã alãturi de primarul general al Capitalei va face ca proiectul unui bazin  la standarde adecvate înaltei performante sã devinã o realitate, informeaza agentia Agerpres.

„Vreau sã spun bun venit la sediul Guvernului unor oameni care au fãcut niste lucruri extraordinare pentru România, echipa noastrã de polo, am fost înstiintat si de doamna ministru (Gabriela Szabo – n.r.) si de doamna secretar de stat (Carmen Tocalã – n.r.). Vreau, în primul rând, sã vã urez succes, sã vã întoarceti cu bine de la Campionatul European. În al doilea rând, sã vã asigur cã împreunã cu doamna ministru, cu doamna secretar de stat si cu primarul general cred cã totusi avem de îndreptat o mare rusine pentru orasul Bucuresti, astfel încât sã avem si noi un bazin la standardul pe care voi îl meritati. Avem echipã nationalã calificatã la toate marile turnee si nu avem în ditamai orasul un bazin la acelasi standard. Cu stadionul s-a rezolvat, cu sala se porneste, dar cred cã fãrã un bazin cu adevãrat la standardul pe care voi îl meritati cred cã altfel degeaba vã felicitãm sau degeaba vã chinuiti. si e vorba nu doar de generatia aceasta, e vorba de generatiile care vin. Asa încât vã rog sã ne bateti la cap tot timpul sã ne aduceti aminte ce am spus aici, si mie si primarului general”, a declarat premierul conform sursei citate.

Alexandru Matei a vorbit in numele echipei si a afirmat cã nationala de polo va duce mai departe imaginea tãrii.

‘Vreau sã vã multumesc în numele întregii echipe si în numele sportului si jocului de polo cã ati fãcut niste eforturi care, într-adevãr, s-au materializat. Si asa cum ne-a spus doamna secretar de stat acum un an si jumãtate cã se pun bazele acestui proiect si se încearcã acest lucru frumos, iatã cã, începând de anul trecut, asa cum a spus doamna ministru, acest lucru s-a materializat si nu putem sã ne dorim decât sã fiti în continuare alãturi de noi si sã vã spunem cã vom încerca tot posibilul sã ducem mai departe imaginea României asa cum am fãcut-o si pânã acum’, a declarat poloistul.

Pentru calificarea la Campionatul European de Polo pe apã 2014 de la Budapesta, poloistii români au fost premiati cu câte o 1.000 de euro, iar începând cu decembrie 2013, potrivit HG 888/2013, sportivii de înaltã performantã, componentii loturilor olimpice primesc lunar o indemnizatie lunarã de 1.800 de lei. Între beneficiari se numãrã si componentii lotului national de polo, având în vedere calificarea si participarea acestora la JO 2012 de la Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.