Naționala de seniori a României va incepe saptamana viitoare un nou sezon in Europa Cup. meciurile din aceasta competitie contand si pentru calificarile din Liga Mondiala.

Tricolorii vor debuta cu un meci impotriva campioanei mondiale Croația, programat la Sibenik, pe 23 octombrie.

Echipa nu va fi însoţită insa de un selectioner ci de antrenorul federal. Desi conducerea Federatiei a afirmat ca este in tratative cu un tehnician, dupa demisia sarbului Dejan Stanojevic, anuntarea noului antrenor al nationalei intarzie. Forul de specialitate a apelat  la o solutie de avarie urmand ca la partida de la Sibenik pe banca tehnica sa stea antrenorul federal, Cristian Iordache.

Nu este prima data cand se intampla acest lucru la nationala de seniori. In toamna lui 2013 dupa demiterea lui Vlad Hagiu de la echipa nationala, Cristian Iordache, secretar general in aceea perioada, a stat pe banca la meciurile cu Rusia (5-15) si Serbia (6-18), din Liga Mondiala. Apoi, in luna noiembrie a anului 2013, sârbul Dejan Stanojevic a fost numit în funcţia de antrenor al naţionalei.

Romania mai are programat in acest an, in Europa Cup, inca un meci, cu Serbia, acasa, la data de 13 noiembrie. Pe 29 ianuarie 2019 este programat returul cu Croatia, la noi in tara, pentru ca ultimul joc al tricolorilor sa se dispute in Serbia pe 19 februarie.

Pentru meciul din Croatia  au fost convocati 14 sportivi :

Marius Țic, Andrei Prioteasa, Tudor Fulea, Mihnea Chioveanu, Alexandru Ghiban, Gheorghe Mihnea, Victor Antipa (Steaua București), Nicolae Oanță, Vlad Georgescu, Matei Luțescu (Corona Sportul Studențesc), Șerban Abrudan (Dinamo București), Robert Gergelyfi (CSM Oradea), Tiberiu Negrean (Spandau Berlin) și Cosmin Radu (Mladost Zagreb).

Reunirea lotului este programată pentru duminică (21.10), la bazinul Floreasca din capitală.

De partea cealalta, antrenorul Croatiei, Ivica Tucak, a convocat de asemenea 14 jucatori pentru meciul cu Romania:

Marko Bijač (Pro Recco); Marko Macan, Luka Lončar, Hrvoje Benić, Loren Fatović (Jug CO); Ivan Marcelić, Marino Čagalj, Lovre Miloš, Franko Lazić (Mladost); Ante Visković, Anđelo Šetka (Jadran); Andrija Bašić (Vouliagmeni); Ante Vukičević (Marseille) si Josip Vrlić (Barceloneta).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.