Romania a pierdut cu 4-12 meciul de la Izvorani, cu Muntenegru, din ultima etapa a grupei A din preliminariile Ligii Mondiale. Doua reprize au rezistat tricolorii in fata echipei antrenate de Vladimir Gojkovic. Acesta a schimbat tactica in a doua jumatate a meciului iar Muntenegru s-a impuns fara probleme.

Cosmin Radu a deschis scorul la primul atac al meciului apoi după două minute de joc, Draško Brguljan a egalat, acesta fiind si scorul dupa prima repriza (1-1)

In sfertul al doilea, Ivovic o aduce pe Muntenegru in avantaj iar Romania reactioneaza prin Vlad Georgescu. Oaspetii trec insa din nou ila conducere pe tabela de marcaj, acelasi Ivovic inscriind pentru 3-2, in timp ce Sarić a marit diferenta (4-2). Scorul la pauza mare avea sa fie stabilit de Andrei Prioteasa care a marcat in ultimele secunde din repriza a doua.

La reluarea jocului, muntenegrenii au reusit o serie de trei goluri prin Djurđić si Ivovic (dubla), CentrulMihnea Chioveanu a inscris din extrema dreapta  pentru 7- 4, dar Đurđić a refacut diferenta de 4 goluri inainte de finalul reprizei a treia ( 8- 4)

Romania nu reuseste sa mai puncteze in ultima parte, in timp ce oaspetii inscriu de 4 ori prin Draško Brguljan, Ivovic (dubla) si Đurđić. Scor final 12-4 pentru Muntenegru, care gratie acestui succes la 8 goluri diferenta, s-a calificat la turneul final al Ligii Mondiale.

În clasament, pe primul loc a terminat Muntenegru cu 9 puncte (4 meciuri), pe 2 s-a clasat Serbia, cu 9 puncte (4 meciuri), iar România a terminat grupa pe ultimul loc cu 0 puncte (4 meciuri)

Liga Mondiala

Etapa a 6-a

Izvorani, 10 aprilie 2016

Romania – Muntenegru 4-12 (1-1, 2-3, 1-4, 0-4) 

Romania: Marius Tic, Cosmin Radu 1, Tiberiu Negrean, Tudor Fulea, Robert Gergelyfi, Andrei Prioteasa 1, Vlad Georgescu 1, Mihnea Chioveanu 1, Dimitri Goanta, Nicolae Oanta, Alexandru Ghiban, Victor Antipa, Tudor Popescu. Antrenor: Dejan Stanojevic

Muntenegru: Dejan Lazovic, Drasko Brguljan 2, Matija Brguljan, Marko Petkovic, Duro Radovic, Vlado Popadic, Dragan Draskovic, Bogdan Đurđić 3, Alexandar Ivovic 6, Jovan Saric 1, Uros Cuckovic, Filip Klikovac, Slaven Kandic. Antrenor: Vladimir Gojkovic

Arbitrii: Peter De Jong (NED) si Sergey Krizhanovskiy. (RUS)

Observator FINA: Richard Papazian (Fra)

Superioritati numerice: Romania 0/4 si Muntenegru 2/6

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.