La ceas aniversar, cand va sărbători aniversarea a 99 de ani de la înființare în Gara de Nord, noua conducere a clubului Rapid a decis desfiintarea echipei masculine de polo. Jucatorii au fost informati ca de la data de 1 iulie sunt liberi de contract si trebuie sa isi caute sa joace in alta parte. Fetele supravietuiesc.

Vestea este cel putin surprinzatoare tinand cont ca in urma cu 3 ani s-a inaugurat noul bazin de polo pentru sportivii de la Rapid realizat de Compania Națională de Investiții. Bazinul din Giulesti fusese in paragina timp de 31 de ani.

Echipa masculină a cucerit, de-a lungul istoriei, un total de 13 titluri naționale. Primul în 1934.

Conform site-ului suporterilor rapidisti 1923.ro,inclusiv în timpul războiului, poloiștii rapidiști, sub numele de CFR București, au reușit marea performanță de a câștiga medaliile de aur.

În 1971, Rapidul a cucerit primul titlu național din perioada comunistă. Cu o super-echipă care de fapt era și nucleul naționalei României din care nu lipsea internaționalul Ilie Slăvei,  Ca un fel de mulțumire, înainte de celebrarea semicentenarului clubului rapidist, în 1972 se inaugura bazinul descoperit Giulești. Unde echipa a câștigat alte patru titluri.

În 1989 s-a luat decizia ca piscina giuleșteană să fie acoperită dar lucrarile au fost oprite la cererea Elenei Ceaușescu, motivând că bazinul obturează vizibilitatea la stadion. Construcția nefinalizată s-a degradat și a devenit o ruină, până la implicarea Guvernului, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, care a adus piscina la parametrii actuali.

Reinaugurarea a avut loc in 2019 si coincis cu al treilea titlu consecutiv pe care l-au cucerit poloistele alb-vișinii, performanță care a intregit panoplia începută la băieți.

In anii 2000 Rapid a fost  un nume de referință în campionatele României. Jucand in singurul bazin din Capitala dedicat poloului, bazinul Floreasca, Rapid a castigat patru campionate consecutive în Superliga Nationala masculina în perioada 2001-2004

Chiar daca intreg clubul CS Rapid a resimțit, in ultimii 14-15 ani, criza financiară și statutul de grupare ancorata de ministerul Transporturilor, sectiile au fost mentinute pe linia de plutire, inclusiv poloul, prin eforturile președintei Vali Caciuriac, fosta glorie a atletismului românesc.

Acum una dintre echipele de traditie ale clubului CS Rapid București va disparea iar intrebarea este ce se va intampla cu noua piscina din Giulesti?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.