Antrenorul echipei naţionale de polo a României, Dejan Stanojevic, a declarat,  într-o conferinţă de presă, că la acest turneu se va vedea nivelul jucatorilor săi şi ceea ce mai trebuie schimbat înainte de Campionatul European.

 „E foarte important pentru poloul romanesc faptul ca avem aceasta competitie puternica, un turneu la care participa echipe valoroase. Este un lucru de care trebuie sa tinem cont atunci cand vorbim de poloul romanesc la toate nivelurile. Am fost constient inca de la inceput ca avem foarte multe lucruri de pus la punct, e foarte important ca si jucatorii au stiut asta, s-au asteptat la asta si s-au pregatit ca atare. Pot spune ca a aparut un anumit progres la nivel tactic si tehnic. La turneul de la Viena am vazut unde ne aflam si ce mai trebuie sa schimbam pana la Budapesta si mai ales dupa Budapesta. Trebuie sa acceptam ca in acest moment nu avem o pozitie favorabila, deci trebuie sa continuam sa ne pregatim asa cum am facut-o in ultimele 6-7 saptamani. Turneul de la Bucuresti este foarte util, am adus aici SUA si Germania, echipe care in ultimii 2-3 ani au avut rezultate mai bune decat noi, Slovacia este si ea o echipa tanara” a spus Stanojevic. Acest turneu este o ultima verificare inaintea Campionatului European. Le-am spus baietilor aastazi ca in urmatoarele 3 zile voi hotari cine sunt cei 13 care vor face deplasarea la Budapesta. Le-am spus la ce ma astept de la ei iar ei acum vor incerca sa isi asigure locul in lot. Le cer baietilor sa mearga la victorie in fiecare meci, asa trebuie sa intram in bazin. Ma astept la meciuri bune, sa vad o lupta la fiecare meci si sa vad ca ceea ce am facut la antrenamente, tactica si contraatac, se pune in aplicare. Vreau sa vad un progres in jocul nostru. Rezultatul il vom vedea la final, nu depinde numai de noi, ci si de adversar. Chiar daca jucam impotriva Maltei sau Serbiei, trenuie sa avem aceeasi mentalitate, sa pregatim la fel meciurile. Ce facem la antrenamente trebuie sa facem si in meci, fara sa aiba vreo importanta pe cine avem in fata noastra” a mai declarat tehnicianul sirb.

Dejan Stanojevic a mai precizat că în acest moment nu poate să facă o estimare în privinţa şanselor echipei la Campionatul European. „Pentru calificarea la Campionatul Mondial ne luptăm cu Georgia şi Rusia, Celelalte trei echipe, Grecia, Italia şi Muntennegru, sunt mai bune decât noi”, a adăugat antrenorul echipei României.

prezent de asemenea la conferinta de presa, extrema stângă Tiberiu Negrean a declarat că turneul din acest week-end este cel mai important organizat de România în ultimii ani. „Se vede că se încearcă să se mişte ceva. Germania şi SUA au rezultate mult mai bune, dar vom încerca să arătăm o schimbare de mentalitate în jocul nostru. Antrenamentele au fost foarte grele. Dejan (Stanojevic) a încercat să implementeze un nou sistem, cu două antrenamente pe zi, patru ore dimineaţa şi trei seara. Sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a afirmat Negrean.

Echipa României se pregăteşte pentru turneul final al Campionatului European de la Budapesta, la care va juca în grupa A, alaturi de reprezentativele Muntenegrului, Italiei, Greciei, Rusiei şi Georgiei.

Turneul final al CE va avea loc între 14 şi 27 iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.