În faţa unui public de excepţie, care a umplut tribunele bazinului olimpic Ioan Alexandrescu, vicecampionii României au intrat în apă foarte hotarati sa obtina calificarea in finala. Aveau de recuperat cele doua goluri diferenta, din infrangerea inregistrata in prima mansa disputata  în Italia (10-12).

Primele trei sferturi ale intalnirii au fost foarte echilibrate, fiecare echipa trecand pe rand la conducere pe tabela de marcaj.

Primul gol al meciului s-a inscris dupa 5 minute de joc, din penalty, de catre Valentino Gallo. Apoi defensiva oradeana a devinit mai agresiva si a reusit sa blocheze actiunile jucatorilor lui Baldineti. In atac insa, CSM nu a stralucit dar a trecut in avantaj dupa golul lui Negrean, inscris din superioritate numerica, si sutul lui Ramiro Georgescu. Astfel, la jumatatea meciului, Oradea conducea cu 2 la 1 si incepea sa spere la calificare.

Sfertul al treilea a fost insa al italienilor care au preluat din nou conducerea dupa golurile marcate de Petkovic si Blary. Mai erau opt minute de joc si Verona avea un gol in fata inainte de ultimele 8’ de joc, avantaj considerabil pentru o posibila calificare in finala.

Dar in ultimul sfert oradenii au revenit incredibil. Au fost de netrecut in aparare in timp ce in atac au reusit de puncteze de trei ori: mai intii Tiberiu Negrean a facut 3-3 dintr-o superioritate numerica, apoi au punctat Ramiro Georgescu si Mateja Asanovic. Golul sarbului a venit cu  2’50’’ inainte de finalul timpului regulamentar de joc, timp in care nu s-a mai inscris. S-a ajuns astfel la loviturile de departajare.  Asanovici a fost blocat de Lazovic si le-a dat sperante oaspetilor ca vor merge mai departe, insa portarul Gojko Pijetlovic (care a avut o evolutie foarte buna si pe parcursul meciului) a aparat suturile jucatorilor Jelaca si Razzi si a trimis astfel pe vicecampioana Romaniei in finala LEN Euro Cup..

Apoi a inceput sarbatoarea pentru echipa antrenata de Kalman Kadar care se afla la prima finala din istorie. Totodata este pentru prima data dupa mai bine de 30 de ani cand o echipa romaneasca va juca in ultimul act al competitiei, ultima prezenta fiind cea a celor de la Dinamo in sezonul 1985/1986 cand au fost invinsi in finala Cupei Cupelor de Vasas.

Tot cu o echipa din Ungaria va juca finala si CSM Oradea. Vicecampioana Romaniei va întâlni pe FTC Budapesta, care a trecut, in mansa a doua cu 6 la 4 de formaţia muntenegreană PVK Jadran Herceg Novi. In tur Jadran a castigat cu 12 la 11.

Finala LEN Euro Cup se va juca tot in dubla mansa in zilele de 22 martie 2017 si 5 aprilie 2017.

Euro Cup

Semifinale – retur (18 februarie 2017)

CSM Digi Oradea – SM Verona 9-6 (0-1, 2-0, 0-2, 3-0; 4-3)

CSM: Gojko Pijetlovic, Mihnea Gheorghe, Tiberiu Negrean 2, Nicolae Diaconu, Mihnea Chioveanu, Istvan Szabo, Mateja Asanovic 1, Boris Pavlovic, Andrei Cretu, Ramiro Georgescu 2, Nikola Radjen, Bogdan Remes, Dorin Cretu. Antrenor: Kadar Kalman

Bpm Sport Management: Lazovic, Gallo, N. Gitto, Valentino, R. Blary, A. Petkovic, S. Luongo, Jelaca, Mirarchi, Bini, Razzi, Deserti, Viola. Antrenor. Baldineti

Arbitrii: Xevi Buch (Spania) si Robert Tiozzo (Croaţia) Xevi Buch

Observator LEN: Jacques Racine (Elveţia).

Superioritati numerice: Oradea 5/2 si Verona 2/0

Penalty-uri: Verona 2/1

Lovituri de departajare: Negrean (CSM) 6-3; Gallo (Verona) 6-4; Mihnea Gheorghe (CSM) 7-4; Petrovic (Verona) 7-5; Asanovic (CSM) ratat; Luongo (Verona) 7-6; Ramiro Georgescu (CSM) 8-6; Jelaca (Verona) ratat; Radjen (CSM) 9-6; Razzi (Verona) ratat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.