Campion in Statele Unite si in Malta

Cosmin Radu a mai evoluat in iulie 2013 la US Open, alaturi de Andrei Iosep, ambii jucand pentru New York Athletic Club. Cei doi au devenit campioni dupa ce au câştigat finala (11-10) cu Stanford, Cosmin Radu fiind declarat cel mai bun jucător al competiţiei.

In vara lui 2016, centru roman a jucat in Malta unde a devenit campion cu echipa Neptunes.

Vicecampion al Croatiei in sezonul 2018-2019

Cosmin Radu a terminat cu echipa sa de club cu Mladost Zagreb pe locul doi in sezonul 2018-2019 al campionatului Croatiei, dupa Jug Dubrovnik,

“Personal am fost dezamăgit de faptul ca am fost înfrânți cu 3-0 la general in finala campionatului Croatiei. Am crezut la începutul finalei ca vom ajunge poate pana la meciul 5 și ca seria va fi extrem de disputata dar s-a dovedit în final ca avantajul terenului propriu, pentru noi, nu contat. A existat o direnta enorma între primul meci pe care l- am pierdut 10-4 și următoarele doua: pe tot parcursul disputelor am fost egali și poate și de aceea rămân cu un gust amar ca nu am reușit sa câștigăm măcar un meci. Sper sa continuam anul viitor de unde am rămas, sa avem rezultate mai bune și sa nu regresam, pentru că și asta s-ar putea întâmpla. Dar eu sunt optimist si cred ca peste vara vor fi câteva achiziții de jucători care ne vor da posibilitatea sa ne îndeplinim obiectivele”, a afirmat Cosmin Radu.

Desemnat MVP in Liga Regionala 2018-2019. A castigat cu Mladost trofeul competitiei.

Cosmin a castigat cu Mladost Liga Regionala, dupa ce echipa sa a invins in finala aceeasi rivala, Jud Dubrovnik. De altfel, capitanul nationalei Romaniei a fost desemnat, la cei aproape 38 de ani ai sai, MVP-ul competitiei.

“Înaintea finalei, din Liga Regionala, Jug era considerata favorita. Noi am pregătit meciul bine și am întrat în apa convinși ca putem câștiga. I-am bătut în primul meci pe care l-am jucat la începutul sezonului dar după aceea ne-au învins în următoarele confruntări din campionat, Cupa și Liga Campionilor. Partida decisiva am controlat-o de la început pana la sfârșit: am condus cu 4-0 la începutul meciului și nu le-am dat posibilitatea sa marcheze decât după 12 minute. Pot spune ca timp de trei reprize si jumate am jucat exact asa cum trebuia, drept dovada fiind diferența de pe tabela, scor 13-6. In ultimele minute ale intalnirii pur și simplu ne-am relaxat așteptând sa se termine meciul fiind conștienți ca nu ne mai pot ajunge, de aceea au marcat golul de 13-12 cu doua secunde înainte de final. Pentru noi a fost un succes extraordinar faptul ca am reușit sa aducem un trofeu la Zagreb după 7 ani mai ales din prisma faptului ca așteptările sunt întotdeauna foarte mari la începutul fiecărui sezon”, a mai declarat Cosmin Radu.

Capitanul nationalei se va alatura lotului naţional in stagiul de pregatire din Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here