Cosmin cum mai este situatia in Croatia?

Inca este carantina si toata lumea sta in casa. Asteptam sa putem sa incepem antrenamentele. Momentan pregatim, cu ajutorul tehnologiei prin video, doar partea de uscat, insa in zece zile se vor ridica restrictiile in ceea ce priveste antrenamentele echipelor si vom putea sa ne antrenam cate cinci persoane in bazin (4 jucatori plus un antrenor). Asta este un lucru pozitiv.

In ce moment s-a intrerupt campionatul in Croatia.

Urmau sa desfasoare calificarile pentru Jocurile Olimpice iar dupa turneul preolimpic ar fi trebuit sa se joace Final Four-ul Ligii Regionale si incepeau sferturile de finala pentru campionatul croat. Deci, practic au mai ramas de jucat fazele finale.

Cat de greu va fi sa reveniti la forma in care erati in momentul in care s-a oprit activitatea?

Greu de spus. Cel putin de o luna de zile am avea nevoie pentru a fi intr-o forma sportiva adecvata. Din cate stiu eu, in Croatia sunt niste discutii ca faza finala sa se dispute in lunile iulie – august, de abia atunci se preconizeaza ca se va juca, dar e foarte posibil sa se devanseze, daca totul este bine, si sa se joace din luna iunie. Asta ar fi un lucru foarte bun pentru noi, din punctul meu de vedere.

In Spania si Franta s-a decis sa nu se mai joace campionatele, pana la urma este un lucru bun ca la voi, titlul se va decide in apa.

Corect. Situatia depinde de la tara la tara. Avand in vedere ca in Croatia au fost doar 2 mii de cazuri de infectie, situatia e oarecum mai putin periculoasa, si normal ca ne permite sa continuam campionatul. in Spania si in Franta, situatia este complet diferita, momentan nu se stie in Italia ce va fi, nu s-a luat nicio decizie, din cate stiu eu si in Grecia este posibil sa se reia campionatul. Sunt tari in care se poate continua campionatul. Nu sunt sigur pentru Germania ce va fi mai departe, dar cred ca si nemtii vor juca in final ce a mai ramas din campionat.

Echipa ta de club, Mladost, era angrenata si in cupele europene, juca in grupele Ligii Campionilor, cu sanse de Final Eight. Ce se mai stie de cupele europene?

Momentan nu se mai stie nimic. Dar, avand in vedere ca si spaniolii si francezii au inchis campionatele, sunt destul de sigur ca si Liga Campionilor va fi anulata anul acesta, tinand cont de situatie si avand in vedere si faptul ca unele tari au reguli diferite de carantina. Imi este greu sa cred ca Liga Campionilor se va mai juca in acest an sau orice cupa internationala.

Cum crezi ca va iesi sportul, poloul in special, din aceasta criza?

Imi este imposibil sa dau in acest moment o predictie clara. Cu siguranta toata lumea va avea de suferit. Criza va afecta pe toata lumea si in special jucatorii vor fi cei care vor avea cel mai mult de suferit, din punct de vedere financiar, pentru ca asta este cea mai mare problema. Nu cred ca vor fi echipe care se vor inchide pur si simplu, ci va fi o redimensionare a salariilor in trend negativ. Nu este un lucru bun pentru noi dar asta cred ca va fi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.