Cornel Mărculescu şi-a prezentat miercuri demisia din funcţia de director general al Federaţiei internaţionale de nataţie (FINA), post pe care îl ocupa din 1986.

Reuniunea Biroului director al FINA, care a avut loc miercuri, a fost marcată de demisia lui Cornel Mărculescu (79 ani), un personaj forte al forului international, tinand cont si de faptul că preşedintele Julio Maglione, 85 ani, urma să demisioneze în luna iunie.

Marcela Saxlund Medvedev, directoare generală adjunctă, va asigura interimatul ca director general, în timp ce Perdo Artega, director de comunicare, a preluat prerogativele directorului general adjunct.

Cornel Măculescu a făcut parte din echipa României care s-a clasat pe locul cinci la JO 1968 de la Tokyo, iar apoi ca arbitru internaţional a oficiat la finala turneului olimpic de la JO 1972.

În anii ’70 şi ’80 a fost director tehnic al Federaţiei Române de Înot şi a ocupat acceaşi funcţie la federaţia similară din Spania, iar în 1986 a devenit director executiv al FINA.

Comunicatul FINA:

“Biroul FINA s-a întâlnit astăzi online cu ocazia primei sale întâlniri in anul 2021 și a acceptat demisia domnului Cornel Marculescu, director executiv FINA în ultimii 35 de ani. Membrii Biroului FINA au recunoscut devotamentul și rolul remarcabil al domnului Marculescu în dezvoltarea natatiei pe cele cinci continente, contribuind la transformarea sportului nostru într-un pilon al mișcării olimpice. De asemenea, s-a decis că o soluție provizorie va fi implementată începând cu 4 martie 2021, cu doamna Marcela Saxlund Medvedev, până acum director executiv adjunct FINA, fiind numită în funcția de director executiv interimar FINA. Mai mult, dl Pedro Adrega, în prezent șef al departamentului de comunicații FINA, își asumă rolul de director executiv interimar al FINA. Ambii fac parte din personalul FINA de peste 20 de ani. Biroul FINA a aprobat, de asemenea, situațiile financiare FINA pentru 2019 și 2020, care vor fi discutate în continuare de Congresul FINA din 5 iunie 2021. Această adunare majoră va alege noul Birou FINA, Comitetul de audit FINA și Comisia de etică FINA pentru perioada 2021- 2025. Propunerile pentru modificări în Constituția FINA, Regulile generale FINA, Regulile dopajului FINA și Regulile facilităților FINA vor fi, de asemenea, transmise delegaților care participă la Congres.”

1 COMENTARIU

  1. Sic transit gloria mundi
    După Tolea Grințescu de acum câțiva ani , acum Cornel Mărculescu
    Requiem ! și condoleanțe ptr. polo-ul românesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.