Astazi au fost programate meciurile din grupa B pe care le asteptam cu totii cu mare interes pentru ca este seria in care joaca si campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, care a debutat pe terenul celor de la OSC Budapesta. Dar mai intai sa trecem in revista celelalte meciuri disputate astazi.

C.N. Marseille  – Pro Recco 7-13 (1-1,2-2,1-6,3-4)

C.N. Marseille – HOVHANNYSIAN, BOUET, OLIVON 1, SPAIC, PRLAINOVIC 1, VERNOUX 3, CROUSILLAT 1, VANPEPERSTRAETE, MARION VERNOUX, KOVACEVIC, VUKICEVIC 1, BODEGAS, JOUBERT

Pro Recco – DEL LUNGO, DI FULVIO 1, ZALANKI 4, FIGLIOLI 2, YOUNGER 1, BERTOLI, PRESCIUTTI, ECHENIQUE 1, IVOVIC 3, VELOTTO , AICARDI 1, HALLOCK, NEGRI.

Pro Recco este campioana en-titre si una dintre formatiile favorite la castigarea trofelui, asa cum ne-a obisnuit in fiecare an dar Marseille a devenit o echipa mai mult decat competitva in ultima perioada. Anul trecut a reusit pentru prima data in istorie sa se califice in Final 8 si are in componenta o multime de campioni din tarile spatiului ex-yugoslav. Influenta antrenorul muntenegrean Milos Scepanovic se vede mai ales in abordarea pe care o au in aparare cand din pressing trec direct in zona 2 3 4 activa, adica exact ceea ce joaca majoritatea echipelor muntenegrene. De partea cealalta, Recco, a confirmat in primele doua reprize lipsa de forma cauzata cel mai probabil de volumul antrenamentelor din perioada aceasta.

Scorul dupa prima repriza, 1-1 este datorat si portarilor celor doua echipe Del Lungo si Hovhannysian. Thomas Vernoux si Aleksander Ivovic au fost marcatorii . In repriza a doua Younger a readus-o pe Recco in avantaj pentru ca Vernoux din centru si Vukicevic pe tranzitie să intoarcă rezultatul la 3-2. Pro Recco a fost extrem de răbdatoare in superioritate numerica si a pasat foarte bine dar jucătorii au fost ineficienti. Golul de 3-3, ce a incheiat repriza, a fost marcat de Aircardi dupa o minge aruncata gresit catre propriul portar de catre Bouet.

Repriza a treia a fost cea in care s-a facut diferenta, Recco reusind in sfarsit sa concretizeze ocaziile din atac. Ivovic de doua ori, Zalanki de trei ori si Di Fulvio o data, contracarati doar de golul lui Croussilat, au facut ca scorul in aceasta repriza sa fie 6-1 pentru Recco si practic sa decida castigatoarea cu o repriza inainte de fluierul final. De remarcat ca Zalanki a dat 4 goluri in toata partida, doua din superioritate si doua din poziitional, tragand numai pe coltul scurt dar facand-o extrem de eficient.

In ultima repriza Marseille a incercat sa revina in joc si aproape a reusit marcand 3 goluri consecutive prin Prlainovic, Vernoux si Olivon dar eforturile facute au fost in zadar pentru ca au fost urmate de 4 reusite ale celor de la Recco.

Cel mai bun jucator vicecampioanei Italiei a fost Marco Del Lungo care in momentele cheie ale partidei a aparat exceptional, nepermintand adversarilor sa treaca in avantaj. De la Marseille, cel mai bun marcator a fost Vernoux cu 3 goluri, jucator care continua de la an la an sa devina din ce in ce mai bun inserandu-se astfel pe lista celor mai buni centri din lume. De partea cealalta, Zalanki a marcat de 4 ori. Pro Recco a reusit sa inscrie de 3 ori din 14 superioritati, cifre care ne arata ca inca mai au mult de lucru la acest capitol insa Marseille a stat si mai rau la acest capitol cu doar 2 goluri din 18 superioritati.

 

Jug Dubrovnik  – Waspo Hanovra  13-7 (5-0,2-2,5-1,1-4)

Jug Dubrovnik – POPADIC, VUKOJEVIC, FATOVIC 2, BURDJELEZ, JOKOVIC, PAPANASTASIOU 3, TOMASOVIC 1, ARGYROPOULOS 1, KRZIC, KAKARIS, BENIC 4, ZUVELA 2, JURISIC.

Waspo Hanovra – SCHENKEL, CURIC, MACAN, REAL, BRGULJAN D. 3, RADOVIC 3, NAGAEV, KUBISCH, BRGULJAN M., SCHUETZE 1, WINKELHORST, GOETZ.

Sa joci acasa la Dubrovnik este intotdeauna dificil dar pentru Waspo in seara aceasta a fost imposibil. Jug a jucat in aparare un pressing sufocant urmat de o retragere in scara pentru a lasa cel mai departat jucator sa traga iar nemtii nu au avut solutii impotriva lor, mai ales pentru ca au un stil de joc haotic, fiecare jucator incercand sa rezolve atacul individual. Astfel, rezultatul de 5-0 dupa prima repriza nu a fost o supriza. Cei de la Jug au fost asezati bine in apa de catre Vjeko Kobescak si le-a fost suficient doar sa intre pe pilot automat pentru a controla meciul iar in urmatoarele doua reprize singurul lucru cu adevarat remarcabil a fost golul inscris de Zuvela cu mana stanga pe un contratac desi este dreptaci.

In ultima repriza, in trash time cum spun americanii, Hanovra a reusit sa castige cu scorul de 4-1 dar fara a influenta in vreun fel rezultatul final. Cel mai bun marcator al formatiei din Dubrovnik a fost fostul jucator al Sportului Studentesc, Hrvoje Benic cu 4 goluri iar de la Hanovra, Brguljan si Radovic au marcat cate 3.

 

Steaua Rosie Belgrad  – Spandau Berlin 12-9 (1-2,4-3,4-0,3-4)

Steaua Rosie Belgrad – MISOVIC, TANKOSIC 1, DURDIC 3, MARKOVIC, SUBOTIC 1, MILOJEVIC 1, PJESIVAC 2, BASARA 1, RADEN, VUKICEVIC 3, GARDASEVIC, TRTOVIC, IVANOVIC.

Spandau Berlin – BAKSA, NIKOLAIDES 2, BOZIC 2, CUK 2, TKAC, JUENGLING, STRELEZKIJ, DEDOVIC 1, STAMM, KHOLOD 2, RESTOVIC, PERICAS, VERNET.

 

Vazut ca un meci dificil prin prisma valorii echipelor, jocul cel putin in prima jumatate nu a dezamagit. Primul gol a fost marcat dupa 4 minute de la start prin Kholod din penalty. A fost urmat de o reusita din superioritate a lui Tankosic care a readus egalitatea. Repriza s-a incheiat in avantajul celor de la Spandau dupa ce Nikolaides a marcat din centru spectaculos. La inceputul celei de-a doua reprize tot el a repetat executia reusind astfel sa mareasca avantajul pentru oaspeti. Linistea lor insa a fost de scurta durata pentru ca au urmat doua goluri ale stelistilor din egalitate numerica, Basara si Durdic marcand dupa ce isi luasera fault pe linia de sase metri.

La scorul de 4-4 s-a intamplat ceva mai putin comun in jocul nostru. Arbitrul Perisic a ezitat sa fluiere eliminare cand mingea a cazut la centru in timp ce Spandau era in atac, dar s-a auzit inceputul de fluier dupa care s-a oprit. O data cu el s-au oprit si jucatorii gazda dar centrul nemtilor s-a intors si a inscris nestind de situatia creeata. A urmat o intoarcere a deciziei si minge unu la unu in care Spandau a continuat sa atace si chiar daca nu a reusit sa marcheze in acea actiune, la urmatorul contratac Kholod a inscris pentru 4-5. Repriza s-a incheiat cu un surub lui Vukicevic din centru care s-a dus pe coltul lung, centrul stangaci al echipei gazde semnand astfel primul din cele trei goluri ale sale.

Dupa pauza mare, Steaua Rosie a intrat mai decisa in meci si datorita paradelor portarului Misovic gazdele au reusit sa isi surclaseze oponentii cu scorul de 4-0. Durdic, Milojevic, Subotic si Pljesivac au marcat fiecare dintr-o pozitie diferita. Primul din om in plus, al doilea din egalitate numerica de la 8 metri central, al treilea din penalty si ultimul din centru. Astfel s-a scris si istoria acestui meci pentru ca in ultima repriza Spandau sa castige la doar un gol diferenta nefiind nicio secunda in masura sa puna in pericol rezultatul final.

Pentru Steaua Rosie cel mai bun marcator a fost Vukicevic, iar pentru Spandau au fost 4 jucatori cu cate 2 goluri. Gazdele au marcat 2 penaltiuri si 2 goluri din 8 superioritati in timp ce oaspetii au marcat 2 goluri din 9 superioritati.

 

OSC Budapesta  – Steaua Bucuresti 14-8 (4-2,3-2,4-2,3-2)

OSC Budapesta – LEVAI, SZILADI 1, MANHERCZ 3, VARNAI SALAMON 2, CSACSOVSZKY, DALA, ARANYI 1, VIGVARI 3, BURIAN 3, BUNDSCHUH, HARAI 1, DEVAI.

Steaua Bucuresti – TIC, GHEORGHE M., NEGREAN, FULEA 2, VANCSIK 1, NEAMTU 1, MUDRAZIJA, GEROGESCU 2, GHEORGHE A., OANTA, GHIBAN, IUDEAN 2, DRAGUSIN.

 

Meciul la care s-au uitat cu siguranta toti iubitorii poloului din Romania a marcat revenirea echipei Steaua in grupele Ligii Campionilor dupa mai bine de trei ani. Niciun meci nu va fi usor pentru ei dar cu siguranta vor putea obtine victorii in aceasta grupa daca vor continua sa joace la acelasi nivel la care au jucat in seara aceasta.

Primele doua minute de joc au adus doua goluri din superioritati numerice ale maghiarilor dar au fost urmate de prima reusita semnata de Vlad Georgescu, tot din superioritate. Vigvari a inscris un gol frumos din pozitional punand mingea in spatele lui Tic printr-un sut de la 8 metri. A urmat un nou gol din superioritate al OSC-ului pentru ca pe final de repriza Levi Vancsik sa marcheze din centru dupa ce a reusit sa se desprinda de adversar suficient cat sa poata trage la poarta. In ultimul atac al maghiarilor Ghiban reuseste sa simuleze ca in vremurile bune si obtine un fault in atac astfel incat repriza se termina cu scorul de 4-2 pentru gazde.

In repriza a doua, OSC parea sa controleze complet jocul marind diferenta la 6-2 in numai un minut si jumatate dar echipa din Ghencea a continuat sa se lupte si sa marcheze de doua ori consecutiv prin Neamtu si Fulea, amandoi gasind plasa portii aparate de catre Levai prin suturi din inter dreapta. Ultimul gol al reprizei a fost inscris de catre Burian din superioritate numerica, care a profitat de lentoarea cu care oaspetii s-au miscat si nu si-au ocupat pozitiile de inferioritate numerica.

Inceputul partii a doua a jocului a fost marcat de un gol din surub marcat pe contratac de acelasi Vigvari, echipa stelista suferind pe intreaga durata a meciului la acest capitol. OSC a reusit sa inscrie de nu mai putin de patru ori pe contratac, ceea ce a facut extrem de dificila misiunea stelistilor de a sta in meci, aproape de adversari. La pauza mare au fost unele schimbari in tactica Stelei si au inceput sa se apere in zona M ceea ce a fost eficient si astfel au reusit sa opreasca mai multe atacuri dar, dupa cum am spus mai devreme, au fost depasiti pe contratac de inca 2 ori in repriza a treia si inca o data din penalty. De partea noastra Iudean si Georgescu au marcat din superioritate. De remarcat faptul ca ambele goluri marcate de Vlad Georgescu au fost prin evitarea bratului fundasului prin exterior si sut cu apa.

In ultimul sfert primele doua minute si jumatate  au fost dedicate inotului, portarii facundu-se remarcati. A urmat un gol foarte frumos inscris de catre Steaua din superioritate numerica. Vlad Georgescu l-a angajat pe prima bara pe Tibi Neagrean care la randul lui a pasat la bara a doua de unde a marcat Franscesco Iudean. Cand mai erau 2:37 de joc, Marius Tic a aparat un penalty in fata lui Csacsovsky. Din pacate, cu doar doua minute inainte de fluierul final, un jucator al OSC-ului l-a accidentat pe Tiberiu Negrean (i-a bagat un deget in ochi) iar acesta nu a mai putut continuasa joace. Pe aceasta cale ii doresc insanatosire grabnica si sa revina cat mai repede la antrenament. In faza ce a urmat Fulea a inscris din nou, de aceasta data din om in plus insa nu a fost ultimul gol pentru ca au urmat alte doua reusite ale gazdelor care au stabilit scorul final: 14-8.

Cei mai buni marcatori al OSC-ului au fost Vigvari si Burian cu cate 3 goluri iar de la Steaua Fulea, Georgescu si Iudean au marcat de cate 2 ori. Gazdele au marcat 6 din 11 superioritati si un penalti din doua acordate in timp ce oaspetii au reusit sa inscrie de 3 ori din 12 superioritati.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.