Duna Arena a purtat noroc nationalei Ungariei care a reusit dupa 21 de ani sa castige titlul european la masculin.

Jucatorii lui Tamasz Marcz au castigat finala cu Spania la penalty-uri, cu 14 la 13, dupa ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost egal 9-9. Soma Vogel, portarul de 23 de ani care anul trecut a castigat, tot la penalty-uri, finala Ligii Campionilor cu Ferencvaros, a aparat ultima lovitura de departajare si a declansat fiesta in moderna piscina din Budapesta.

De partea cealalta, Spania a pierdut a treia finala consecutiva, dupa cea de la mondialele de anul trecut de la Gwangju si europenele din 2018 gazduite la Barcelona.

Ibericii au inceput bine partida si au condus cu 3 la 1 dupa primul sfert, dar Ungaria a preluat pe parcurs initiativa, condusa in apa de un Denes Varga de neoprit (desemnat de altfel si MVP-ul europenelor) si a intors rezultatul pe tabela de marcaj pana la pauza mare (4-3). A doua jumatate a partidei a fost mult mai echilibrata cu Ungaria mereu in fata cu un gol si Spania egaland situatia pe tabela de marcaj. Asa s-a intamplat si cu 1’35’’ inainte de final cand Munarriz a inscris din superiorità pentru 9-9.  Ibericii au avut chiar ultimul atac insa Mallarach nu a reusit sa il invinga pe Nagy si astfel s-a trecut la loviturile de departajare. Decarii echipelor Denes Varga si Felipe Perrone au deschis seria penalty-urilor, apoi pe rand si ceilalti jucatori au executat bine loviturile de departajare. Antrenorii Martin si Marcz au trimis la ultimele lovituri ceilalti doi portari, iar Vogel a fost mai bun decat Lorrio si a adus a 13-a medalie de aur Ungariei.

Campionatele Europene Budapesta 2020

Finala

UNGARIA-SPANIA 14-13 (1-3, 3-0, 2-2, 3-4; 5-4)

Ungaria: V. Nagy, Angyal 1, K. Manhercz 2, Zalanki 2, Vamos 1, Hosnyanszky, Pohl, S. Jansik, Erdelyi, De. Varga 2, Mezei, Harai 1, S. Vogel. Antrenor. Marcz

Spania: Lopez Pinedo, Munarriz 3, Granados 1, Sanahuja, De Toro, Larumbe 1, Delgado, F. Fernandez, Tahull 1, Perrone 1, Mallarach 2, A. Bustos, Lorrio. Antrenor. D. Martin

Arbitrii: Margeta (Slo) si Stavridis (Gre)

Superioritati numerice: Ungaria 6/11, Spania 6/12.

Penalty-uri: Spania 0/1.

Penalty-uri: Denes Varga gol 10-9, Perrone gol 10-10, Vamos gol 11-10, Munarriz gol 11-11, K. Manhercz gol 12-11, Delgado gol 12-12, Hosnyanszky gol 13-12, Larumbe gol 13-13 (Vogel in poarta), Zalanki gol 14-13 (Lorrio in poarta), Granados ratare (penalty aparat S. Vogel).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.