Finala turneului masculin de la Budapesta dintre Ungaria si Croatia a atras mii de suporteri. Suporterii gazdelor au inceput sa umble tribunele piscinei Alfred Hajos cu mai bine de o ora inainte de startul partidei. Toata lumea astepta ca echipa antrenata de Tamas Marcz sa castige titlul mondial: ultimul l-a obtinut in urma cu 4 ani la Barcelona. Bineinteles ca nu se mai gasesc bilete pentru meciul din aceasta seara. Dar pe Insula Margareta tot mai pot fi vazuti fani in cautare de un ticket. Pretul unui bilet a ajuns pe internet la 700 euro!

Croatia incepe perfect finala cu trei goluri inscrise de Sukno, Loncar si Jokovic, in timp ce apararea e de netrecut cu Bijac in prim plan. Macan inscrie pentru 4 la 0 din om in plus si stabileste scorul la pauza: 4-0 pentru Croatia.

Ungaria schimba jocul in sfertul al doilea si inscrie primul gol al meciului la primul atac prin Marton Vamos, apararea gazdelor tine departe de poarta lui Nagy actiunile croatilor care nu mai gasesc solutii in atac, in timp ce Torok Bela puncteaza pentru 2-4.

La reluarea jocului tot ungurii marcheaza primii din superioritate numerica, prin Erdélyi Balázs. Croatii inca nu gasesc solutii pentru apararea agresiva a Ungariei nici macar din om in plus. Au trecut 12 minute  de cand vice-campioana olimpica nu a mai inscris. In schimb ungurii nu rateaza ocazia de a egala: Manhercz Krisztián inscrie din om in plus pentru 4-4 si tribunele piscinei Alfred Hajos explodeaza. Jucatorii lui Tucak reusesc in sfarsit sa inscrie cu doua minute inainte de finalul reprizei a treia prin Xavi Garcia care fructifica un om in plus (4-5) si tot el mareste la urmatorul atac al echipei sale avantajul pe tabela de marcaj.

In ultimul sfert  Sukno mareste diferenta la trei goluri din superioritate numerica, in timp ce tot din om in plus Marton Vamos inscrie pentru 5-7 si tot el aduce Ungaria la un gol de adversari. Imediat insa Sandro Sukno inscrie pentru Croatia si face liniste in tribune. S-a terminat 8-6 si Croatia sarbatoreste cel de-al doilea titlu mondial, cucerit la 10 ani distanta. In 2007, la Melbourne, Croatia a invins tot pe Ungaria cu 9-8.

Campionatului Mondial de la Campionatul Mondial – Budapesta 2017

Sambata 29 Iulie

Finala

Ungaria – Croatia  6-8 (0-4, 2-0, 2-2, 2-2)

Ungaria: Viktor Nagy, Bela Torok 1, Krisztian Manhercz 1, Gergo Zalanki, Marton Vamos 3, Norbert Hosnyanszky, Adam Decker, Miklos Gor-Nagy, Balazs Erdelyi 1, Denes Varga, Tamas Mezei, Balazs Harai, Attila Decker. Antrenor: Tamas Marcz.

Croatia: Marko Bijac, Marko Macan 1, Loren Fatovic, Luka Loncar 1, Maro Jokovic 1, Ivan Buljubasic, Ante Vukicevic, Andro Buslje, Sandro Sukno 3, Ivan Krapic, Andelo Setka, Javier Garcia Gadea 2, Ivan Marcelic. Antrenor: Ivica Tucak.

Arbitrii: Adrian Alexandrescu (Rou) si Alessandro Severo (Ita)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.