Andrei esti noul antrenor al echipei Dinamo. Lasi asadar Marea Britanie  pentru a antrena in Romania!

Inca nu am lasat de tot Marea Britanie, Mai am cateva lucruri de pus la punct  acolo. Voi pleca de pe 15 pina pe 21 august pentru a conduce un campus de polo la care vor participa cei mai talentati jucatori din Marea Britanie si unde vor fi prezenti si antrenorii de acolo. Deci inca sunt implicat si in poloul britanic dar mult mai putin decat in sezonul trecut. S-au schimbat pot sa spun prioritatile. Acum prioritatea mea va fi  Dinamo Bucuresti iar pe cei din Marea Britanie ii voi ajuta asa cum voi putea eu. Pentru moment doar acest campus este stabilit acum si probabil un turneu in Africa de Sud pe la jumatatea lunii decembrie. In rest din cauza problemelor financiare din acest oment care au trecut de la foarte putin la zero in poloul britanic nu se mai poate face nimic. Cei care raspund de poloul de acolo s-au vazut in aceasta situatie foarte grea si inca  incearca sa gaseasca solutii. Nu vor sa renunte la mine si cauta solutii pentru viitor. Anul acesta va fi foarte greu, dar ei spera ca pentru 2015-2016  sa primeasca alte finantari.

Exista asadar posibilitatea ca Marea Britanie sa nu intre in calificarile pentru Campionatele Europene?

Exista posibilitatea aceasta deoarece daca aceste calificari vor incepe, sa spunem in luna octombrie sau noiembrie, doar printr-un miracol cred ca ar putea participa. Grupul de manageri care se ocupa de polo-ul de acolo mi-a spus ca este nevoie de cel putin 100 mii de lire sterline pentru a putea incepe aceasta campanie. Ei nu vor sa pateasca la fel ca Bulgaria sau Slovenia in celelalte calificari, cind s-au retras pe parcurs din cauza problemelor financiare. Aceste renuntari au dus la suspendari din partea Ligii Europene si amenzi destul de mari.

Revenind la Dinamo. Ai inceput deja antrenamentele?

Am inceput de cateva zile antrenamentele cu echipa. Jucatorii sunt obositi dupa o perioada lunga de vacanta. 95 % dintre ei au avut o pauza foarte mare , dupa parerea mea destul de mare si in aceasta perioada care urmeaza trebuie sa recuperam si sa recladim tot ce s-a pierdut in aceste trei luni. In clipa de fata am doar un jucator, cu exceptia celor de la lotul national care au vacanta, pe Vranceanu, care poate sa raspunda la orice tip de antrenament. Ceilalti trebuie sa o ia de la zero.

Cum au primit jucatorii vestea?

Ei ma cunosc deja. Am fost colegi anul trecut si am mai si lucrat pe o perioada scurta cu ei la inceputul campionatului trecut datorita faptului ca antrenorul principal era angrenat cu lotul national de juniori. Deci ei cam stiu metodele mele de pregatire si ce vreau de la ei.  Acum este o perioada destul de plictisitoare, care nu mi-a placut nici mie in cariera de  sportiv: volum mare, intensitate mica, antrenamente foarte lungi, dar este foarte necesara aceasta perioada.

Din cate am inteles, la echipa va ajunge si unul dintre jucatorii pe care i-ai antrenat la nationala Marii Britanii. In rest cum arata lotul?

Singurul transfer din strainatate este Ciaran James, jucator a evoluat anul trecut in campionatul Frantei, la Sete, si care a tinut neaparat sa vina in Romania sa evolueaza sub comanda mea. El spune ca a progresat foarte mult sub comanda mea si a tinut sa continue cu mine, cu toate ca a lasat o echipa in Franta, la malul marii  si a ales sa vina in Bucuresti.  In rest lotul este cam aceelasi de anul trecut,  a plecat Petru Ianc  in Germania iar eu am trecut din apa pe banca. Pot sa spun ca am 20 de jucatori la dispozitie dintre care imi voi alege 16 cu care sa atac noul sezon.

Care este obiectivul pentru noul sezon?

Sa ne luptam pentru locurile fruntase. Dar obiectivul meu personal este sa ii fac pe jucatori sa evolueze cu cel putin 20% mai bine decat au facut-o in anii precedenti si cu acest lucru sa ajunga sa intre si ei in vederile antrenorului de la lotul national. Imi doresc sa alimentam cu cati mai multi jucatori echipa nationala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.