Lotul se afla in continuare la baza olimpica de la Izvorani acolo unde este asteptat, in aceste zile, si capitanul Cosmin Radu. Doua saptamani mai au la dispozitie jucatorii, antrenati de sarbul Dejan Stanojevic, pentru a prinde o forma cat mai buna la turneul care le poate oferi biletele pentru Rio. La Trieste  vor fi meciuri in fiecare zi. Tocmai de aceea tricolorii trag tare la antrenamente, chiar daca prima parte a pregatirilor este mai grea. „Pana acum a fost un sezon foarte lung cu foarte multe competitii. Campionatul European a fost in mijlocul competitiei interne si am venit destul de obositi de acolo. Pot sa spun ca de abia acum, cel putin eu, mi-am revenit fizic dupa Belgrad, pentru ca imediat a urmat Cupa Romaniei si apoi s-au meciurile cu Dinamo si Sportul” a declarat Alexandru Ghiban, el fiind completat de Dragos Stoenescu: „Prima parte a pregatiri este un pic mai grea. Din punct de vedere fizic, suntemtoti mai  încărcati. Eu unul ma simt bine acuma, sa vedem cum voi fi la competitie”.

Turneul preolimpic se va desfasura in perioada 3-10 aprilie iar tricolorii vor evolua în grupa A, alaturi de  Ungaria, Canada, Rusia, Franta si Slovacia si la fel ca la Edmonton meciurile sunt programate in fiecare zi. Dragos Stenescu, in varsta de 37 de ani,  a fost in echipa care in urma cu patru ani obtinea calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra.

„Am mai trecut prin experienta asta la Edmonton. Turneul preolimpic este ca un Campionat European insa miza este mai mare, iar in grupa sunt echipe de valori apropiate . Nu ne permitem sa facem niciun pas gresit. Poate doar cu Ungaria, echipa care este clar favorita in fata noastra. Trebuie sa iesim neaparat pe locul doi in grupa”, a spus veteranul nationalei.

Nationala se va antrena in tara pana pe 28 martie, cand va pleca in Olanda pentru un stagiu comun de pregatire cu batavii. Apoi, tricolorii vor pleca apoi direct la Trieste. Romania va debuta la preolimpic pe 3 aprilie impotriva Slovaciei. Vor urma meciurile cu Franta (4 aprilie), Ungaria (5 aprilie), Canada (6 aprilie) si Rusia (7 aprilie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.