Tricolorii si-au facut treaba si au obţinut victoria de care aveau nevoie in fata Germaniei. Chiar daca a fost la limita (14-13) si dupa un meci de o calitate nu foarte ridicata, succesul Romaniei a fost meritat pentru ca a fost echipa care a muncit si si-a dorit mai mult victoria. Meciul a fost echilibrat pe tot parcursul celor patru reprize, cele doua echipe trecand pe rand la conducere pe tabela de marcaj. Cu trei minute înainte de final, Germania a inscris prin Stamm, de la peste 10 m, pentru 13-12, dar Ghiban a restabilit egalitatea pentru ca tot Alexandru Ghiban sa înscrie golul victoriei, cand mai erau 18 secunde de jucat din meci.  Cel mai bun marcator pentru echipa noastra a fost Cosmin Radu (4 goluri). Au mai inscris Mihnea Gheorghe (3), Alexandru Ghiban  si Andrei Buşilă (cate 2), Alex Popoviciu, Tiberiu Negrean şi Mihnea Chioveanu (cate 1 gol).

Romania a terminat astfel pe locul doi in grupa, dupa Italia si in mod normal ar fi intalnit in optimi pe Rusia, formatie care trebuia sa termine locul trei in grupa D. Asta in conditiile in care se respectau calculele hartiei si fiecare echipa juca la valoarea adevarata. Nu a fost sa fie asa deoarece creatorii teatrului, grecii, si-au calculat pasii chiar mai departe de optimi. Astfel in ultimul meci din grupa , cu Rusia, elenii aveau nevoie de o victorie la 7 goluri pentru a termina pe primul loc si a evita astfel o intalnire in sferturi cu Serbia. Varianta care au ales-o insa a fost cea mai proasta pentru „tricolori”. Grecia a pierdut „surprinzator” in fata Rusiei cu 9 la 8 si a devenit urmatoarea adversara a Romaniei. Jocul grecilor a fost insa o comedie prost jucata de urmasii lui Aristofan, care ar fi fost total dezamagit de calitatea slaba a interpretarii piesei de catre „actorii” principali: Mylonakis, Fountoulis, Afroudakis si ceilalti.

România va încerca imposibilul in fata Greciei, medaliata cu bronz la mondialul de anul trecut, duminică, de la ora 19,45 (ora României). La ultimele europene, la Budapesta, România a pierdut în faţa Greciei cu 9-10, un meci care ne-a scos de la CM de la Kazan.

GERMANIA-ROMANIA 13-14 (3-3, 2-3, 5-5, 3-3)

Germania: Kong, Bukowski, Van der Bosch, Real 4, Preuss, Jungling, Nossek, Schueler 2, M. Stamm 2, Ma. Cuk 4, Restovic 1, Eidner, Schenkel. Antrenor: Weissinger

Romania: Stoenescu, Radu 4, Negrean 1, Gheorghe 3, Oanta, Busila 2, Teohari, Chioveanu 1, Goanta, Szabo, Ghiban 2, Popoviciu 1, Tic. Antrenor. Stanojevic

Arbitri: Koganov (Aze) si Mercier (Fra)

Superioritati numerice: Germania 4/7, Romania 5/10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.