Europenele de la Belgrad au continuat astazi cu meciurile din ziua a treia. Slovacia si Olanda au deschis seria meciurilor cu un joc nu a fost foarte spectaculos. Ambele echipe au stat bine in aparare astfel ca nu s-au ratat multe ocazii. Olanda a inceput mai bine intalnirea si a condus in sfertul al doilea cu 4 la 1. Batavii au controlat jocul si in a doua jumatate a partidei inainte de ultimul sfert fiind in avantaj pe tabela de marcaj (5-3). Slovacia reuseste sa egaleze  prin Seman cu 1’32’’ inainte de final, insa la urmatoarea actiune, Fraunfelder, inscrie pentru 6-5 si aduce victoria Olandei. 

Sesiunea de dimineata a continuat cu meciurile de fete. Favoritele Rusia si Olanda au obtinut victorii asteptate in fata Portugaliei (21-5), respectiv a Turciei (25-0). Cel mai interesant joc a fost insa cel dintre Grecia si Ungaria, doua echipe aflate in reconstructie. Atat Grecia, cat si Ungaria au schimbat antrenorii dupa campionatele mondiale de la Kazan (Kechagias cu Morfesis si Biro cu Meresz), dar Ungaria a parut mai motivata la meciul din Kombank Arena, mai ales dupa esecul suferit in prima zi in fata Olandei. Startul jocului a fost echilibrat insa unguroaicele au reusit sa se desprinda la pauza mare (5-3) pastrand avantajul de doua goluri si dupa sfertul al treilea. In ultima repriza Ungaria ajunge la +3 diferenta care se mentine pana la finalul intalnirii. Scor 9-6.

Ungaria vs Grecia

In cel de-al doilea joc programat in sesiunea de dupa-amiaza, Croatia a zdrobit pe Franta. Reprezentativa antrenata de Bruzzo nu a avut nicio replica in fata campioanei olimpice care a castigat intalnirea la o diferenta de 15 goluri, scor 20-5. Dupa primele 8 minute de joc, era deja 7 la 0 pentru croati cu Sukno, Buric si Jokovic printre marcatori. Din repriza a doua meciul a devenit un antrenament cu public pentru formatia lui Tucak.

Derby-ul grupei A s-a terminat fara o invingatoare. Muntenegru si Spania au terminat la egalitate 8 la 8. Spania a dominat primele doua sferturi dar Muntenegru a revenit de fiecare data egaland de patru ori situatia pe tabela de marcaj. Inainte de ultimul sfert ibericii au avut un gol in fata adversarilor (7-6) si chiar au reusit sa se desprinda la doua goluri in repriza a patra. Cand mai era 1’09’’ din joc,  Mladjan Janovic reduce din diferenta, pentru ca apoi la ultima posesie Muntenegru sa beneficieze de un om in plus si cu 5 secunde inainte de fluierul final Vukcevic sa egaleze la 8. Liderul grupei A se va decide astfel in urma confruntarilor cu Olanda si Slovacia.

Ultimul meci al zilei, dintre Serbia si Malta a fost un simplu antrenament pentru echipa lui ejan Savic. Campioana europeana si mondiala a facut spectacol pentru cei peste 7.000 de spectatori care au urmarit partida din tribunele Arenei.

Campionatul European – Belgrad 2016

Kombank Arena

Program si rezultate

Marti, 12 Ianuarie

Slovacia – Olanda 5-6 (1-2, 1-2, 1-0, 2-2) – masculin
Slovacia: Lukas Seman 3, Martin Famera, Juraj Zatovic.
Olanda: Yoran Frauenfelder 3, Lars Gottemaker, Roeland Spijker, Jesse Koopman.

Portugalia – Rusia 5-21 (0-6, 1-5, 1-4, 3-6) – feminin
Portugalia: Ines Braga 2, Rita Pereira, Mariana Sarmento, Elisabete Matos.
Rusia: Ekaterina Prokofyeva 6, Ekaterina Lisunova 4, Ekaterina Tankeeva 2, Nadezhda Iarondaikina 2, Kseniia Krimer 2, Anastasia Simanovich 2, Evgeniya Ivanova 2, Elvina Karimova.

Turcia – Olanda 0-25 (0-8, 0-6, 0-7, 0-4) – feminin
Turcia –
Olanda: Vivian Sevenich 6, Maud Megens 4, Dagmar Genee 3, Sabrina van der Sloot 2, Nomi Stomphorst 2, Marloes Nijhuis 2, Lieke Klaassen 2, Yasemin Smit, Amarens Genee, Isabella van Toorn, Leonie van der Molen.

Grecia – Ungaria 6-9 (2-3, 1-2, 2-2, 1-2) – – feminin
Grecia: Alexandra Asimaki 2, Christina Tsoukala, Alkisti Avramidou, Antigoni Roumpesi, Eleftheria Plevritou.
Ungaria: Anna Illes 2, Dora Czigany, Dora Antal, Hanna Kisteleki, Gabriella Szücs, Rita Keszthelyi, Ildiko Toth, Barbara Bujka.

Croatia vs Franta
Franta – Croatia 5-20 (0-7, 1-1, 2-8, 2-4) –  masculin
Franta: Alexandre Camarasa 2, Romain Blary, Ugo Crousillat, Mehdi Marzouki.
Croatia: Maro Jokovic 4, Antonio Petkovic 3, Sandro Sukno 3, Damir Buric 2, Ante Vukicevic 2, Andro Buslje 2, Boris Pavlovic 2, Luka Bukic, Andelo Setka.

Muntenegru – Spania 8-8 (3-3, 1-2, 2-2, 2-1) – masculin
Muntenegru: Mladjan Janovic 2, Aleksandar Ivovic 2, Drasko Brguljan, Vjekoslav Paskovic, Aleksandar Radovic, Nikola Vukcevic.
Spania: Albert Español 3, Guillermo Molina 2, Blai Mallarach 2, Francisco Fernandez

Serbia – Malta 20-2 (6-0, 5-1, 4-1, 5-0) – masculin
Serbia:
Slobodan Nikic 5, Dusan Mandic 3, Andrija Prlainovic 3, Zivko Gocic 2, Dusko Pijetlovic 2, Filip Filipovic 2, Sava Randjelovic, Milos Cuk, Milan Aleksic.
Malta:
Steven Camilleri 2.

Miercuri,  13 ianuarie

09.30: Germania – Georgia – masculin
11.00: Spania – Franta – feminin
12.30: Germania – Italia – feminin
15.45: Turcia – Grecia – masculin
17.15: Croatia – Serbia – feminin
18.45: Romania – Italia – masculin
20.15: Ungaria – Rusia – masculin

N.b.: orele de disputare sunt cele locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.