Capitanul echipei nationale a Romaniei, Cosmin Radu, a castigat in aceasta seara, cu echipa sa Mladost Zagreb, trofeul Ligii Regionale. Mladost a invins in finala disputata la Dubrovnik cu 15 la 11 pe Jug, fiind la al doilea succes consecutiv in aceasta competitie.

Prima jumatate a meciului a fost plina de rasturnari de situatii niciuna dintre formatii nereusind sa se desprinda pe tabela de marcaj. Loren Fatovic a deschis scorul pentru Jug, gazdele conducand si cu 2 la 1 cu 2’30 inainte de prima pauza. Mladost a fructificat doua atacuri consecutive prin Cuk si Bowen ai a preluat conducerea dupa prima repriza. Scor 3-2. .

In repriza a doua a fost randul celor de la Jug sa puncteze de doua ori chiar din primul minut prin Obradovic si Fatovic din penalty si formatia din Dubrovnik a trecut din nou in avantaj (4-3). Mladost a egalat pe tabela de marcaj de trei ori (4-4, 5-5, 6-6), dar tot Jug a intrat in avantaj la pauza mare dupa reusita lui Loren Fatovic care a punctat din penalty cand mai erau 31 secunde de jucat din repriza a doua.

Repriza a treia a fost dominata de Mladost. Echipa din Zagreb a punctat de trei ori consecutiv (Kharkov doua goluri si Cuk) si s-a instalat la conducerea jocului. Loren Fatovic a intrerupt seria de goluri (8-9), dar nu pentru mult timp pentru ca au urmat alte 4 reusite de partea celor de la Mladost care s-au desprins astfel la 5 goluri de adversari (13-8). Repriza s-a incheiat cu golul lui Zuvela care a punctat pentru Jug, cu 11 secunde inainte de ultima pauza.

Mladost a controlat ultimele 8 minute ale finalei. La inceputul ultimei reprize a refacut diferenta de 5 goluri prin Cuk (14-9) apoi nu a mai dat posibilitatea celor de la Jug sa revina in joc.

Liga Regionala 2019 – 2020 

Finala

Mladost – Jug 15-11 (3:2, 3:5, 7:2, 2:2)

HAVK Mladost: Cuk 5, Kharkov 3, Milos 2, Bowen 2, Radu 1, Bukic 1, Vrlic 1.

Jug AO: Fatovic 6, Krzic 1,Merkulov 1, Zuvela 1, Benic 1, Obradovic 1.

 

photo by total waterpolo
photo by total waterpolo

Pentru Cosmin Radu este al doilea trofeu al Ligii Regionale pe care l-a cucerit cu Mladost, dupa cel de anul trecut. El a mai castigat de doua ori competitia cu Primorje Rijeka, in 2014 si 2015.

Jug si Mladost se vor reintalni peste cateva zile. Sambata, la Dubrovnik se va disputa primul meci al finalei campionatului Croatiei, care se joaca dupa sistemul cel mai bun din 5 meciuri. Cele doua echipe au fost adversare si in finala Cupei Croatiei, care s-a disputat in noiembrie anul trecut. Mladost a catigat trofeul dupa o victorie cu  16-12.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.