Bazinul din complexul sportiv Steaua gazduieste, astazi si maine, primele două confruntări dintre Steaua Bucuresti, formaţia care a terminat pe primul loc in sezonul regulat al competiţiei, si CSM Digi Oradea, campioana ultimelor 9 ediţii.

O finala asteptata intre două echipe de valori foarte apropiate, neexistând o favorită clară înaintea acestei finale, care se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci partide.

Până să ajungă în finală, CSM Digi Oradea a trecut de Dinamo Bucureşti cu scorul general de 3-0, în semifinale. De partea cealaltă, Steaua s-a calificat în finala campionatului, după 3-0 în cealaltă semifinală, disputată în compania celor de la Sportul Studenţesc Corona.

În partidele din sezonul regulat disputate intre cele două formaţii, Steaua s-a impus de trei ori, iar CSM Digi o data.

La Oradea, Steaua  a castigat ambele partide cu 10 la 9. La Bucureşti, în schimb, campioana a invins in primul joc cu 17-9, pentru ca in a doua partida ros-albastrii sa se impuna cu scorul de 11-7. Cea de-a cincea confruntare directa a avut loc la Braşov, în finala Cupei României, in care echipa antrenata de Kalman Kadar s-a impus cu  5-3.

„A fost un campionat foarte greu, din punctul nostru de vedere, pentru ca a trebuit sa jucam pe  trei  planuri:  la nivel international, la nivel de nationala plus campionatul intern. Ma bucur ca am  ajuns pana aici. Am suferit trei infrangeri in fata Stelei dar acum incepe finala cu ei si va fi cu totul altceva decat pana acum. Sunt doua echipe foarte apropiate valoric. Practic forma de zi va decide cine va castiga”, a declarat antrenorul campioanei CSM Digi Oradea, Kalman Kadar.

„CSM Digi Oradea este o echipa foarte buna, sunt campionii din ultimii 9 ani si formeaza o echipa competitiva nu numai pe plan intern ci si in Europa. Avem pe hartie avantajul de a juca mai multe meciuri acasa dar s-a vazut faptul ca asa cum noi putem castiga la Oradea, asa se pot impune si ei pe terenul nostru. Suntem doua echipe de valori apropiate”- a spus sarbul Djordje Filipovic, de la Steaua Bucuresti.

 

Finala se va juca, la fel ca şi semifinalele, după regula cel mai bun din cinci meciuri, primele două fiind programate în bazinul Stelei, următoarele două la Oradea, iar un eventual meci decisiv va avea loc tot la Bucureşti, deoarece Steaua a terminat sezonul regulat pe primul loc.

In aceste zile se joaca si finala mica. Pentru medaliile de bronz lupta Dinamo Bucuresti si Sportul Studentesc Corona. Primele doua meciuri se disputa in Capitala, sambata si duminica, de la ora 11.00, in bazinul Anatolie Grintescu din complexul sportiv Dinamo.

Superliga Nationala 

Finala

Meciul 1 – sambata 14 mai, ora 14.00
CSA STEAUA BUCURESTI – CSM DIGI ORADEA

Meciul 2, duminica 15 mai, ora 13.00
CSA STEAUA BUCURESTI – CSM DIGI ORADEA

Finala mica

Meciul 1 – sambata 14 mai, ora 11.00
DINAMO BUCURESTI – SPORTUL STUDENTESC CORONA

Meciul 2, duminica 15 mai, ora 11.00
DINAMO BUCURESTI – SPORTUL STUDENTESC CORONA

Finala pentru locul 5

Meciul 1, duminica 15 mai, ora 12.00
RAPID BUCURESTI – AMEFA ARAD

Finala pentru locul 7

Meciul 1, vineri 13 mai
POLI CLUJ – CRISUL ORADEA 7-10

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.