Poloistii tricolori au plecat luni dimineata spre Olanda, unde au programate cateva antrenamente comune cu reprezentativa tarii gazda. Lotul de 13 jucători pe care se bazeaza  tehnicianul Dejan Stanojevic este identic cu cel de la europeanul de la Belgrad: Dragos Stoenescu şi Marius Tic (portari), Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Mihnea Chioveanu, Mihnea Gheorghe, Alex Popoviciu, Roland Szabo, Andrei Buşilă, Dimitri Goanţă, Alexandru Ghiban, Daniel Teohari şi Nicolae Oanță. Din delegație mai fac parte Adrian Vamos (secund), Dumitru Paizan (maseur), Robert Mihăila (analist video).

Polo-ul a fost singurul sport de echipă cu care România a mers la Olimpiada de la Londra, din 2012. De data aceasta, la Rio, deja s-au calificat handbalistele lui Tomas Ryde, performanta care îi motivează şi pe poloişti. „Este un lucru extraordinar ce au facut fetele. Reusita lor ne da si noua un impuls si este o motivatie in plus pentru a ajunge impreuna cu ele la Rio” a spus Tiberiu Negrean, unul dintre jucatorii care in urma cu patru ani obtineau calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. „Am mai trecut prin experienta asta. La Edmonton au fost momente teribile dar si momente frumoase iar finalul a fost extraordinar. Din pacate am ramas putini dintre aceia care au fost acolosi imi doresc ca si anul acesta sa traim la fel de intens turneul de la Trieste”.

La preolimpic se va juca in fiecare zi iar poloistii tricolorii stiu ca va fi un program infernal. „Va depinde foarte mult de pregatirea fizica pe care o vom avea si mai putin de tactica. Va trebui sa fim disciplinati si sa ascultam ceea ce ne spune selectionerul tot timpul si sa incercam sa jucam cat mai bine. Noi vom juca sa terminam pe primul loc in grupa chiar daca Ungaria este inca o nuca tare pentru noi. Locul doi este realizabil si depinde numai de noi, de felul in care vom aborda fiecare meci. Cred ca va depinde foarte mult si de zilele pe care le vom prinde. Este destul de greu sa joci in fiecare zi si  trebuie sa te pregatesti psihic foarte bine. Sase meciuri  in sase zile inseamna „haos”. E mai greu decat orice campionat european sau mondial, acolo mai aveam o zi pauza.  Aici vorbim despre Olimpiada si, normal ca trebuie sa te lupti ca sa ajungi acolo. Noi asta vom face, vom lupta. Ar fi prima mea participare la Jocurile Olimpice. Ar fi cea mai mare realizare a mea si numai la asta ma gandesc. Ar fi un vis devenit realitatea  Abia astept sa vina meciurile, sa jucam si, de ce nu, sa ne calificam” a afirmat si unul dintre cei mai tineri componenti ai nationalei, Mihnea Gheorghe.

Turneul preolimpic de la Trieste se va desfasura in perioada 3-10 aprilie iar tricolorii vor evolua în grupa A, alaturi de  Ungaria, Canada, Rusia, Franta si Slovacia. Primul meci este programat duminica, 3 aprilie, in compania Slovaciei, de la ora locala 16.30 (17.30 in Romania).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.